Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes maskuje masku šesti odznaky. Co před námi ukrývá?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Maskovanou novinku stříbrných šípů v podobě modelu GLE jsme již mohli vidět, nyní se ale na veřejnosti objevila s poněkud netradiční kamufláží. Posuďte sami…

Před pár dny se už Mercedes-Benz GLE proháněl po ulicích s minimálním maskováním, přičemž nejzajímavější části automobilu byla přední maska. Na té byste totiž napočítali hned šest odznaků automobilky. A na sítích už se spekuluje o tom, co asi ukrývají.

S největší pravděpodobností půjde o součásti autonomního systému. Pokročilé funkce automatizovaného řízení by ostatně Mercedes netestoval prvně, nasazeny jsou již na testovacích exemplářích třídy S. Nejde však jen o osobní vozy, autopilota Němci zkouší i na sedmadvacetitunových sněžných pluzích.

Ale nemyslete si, že by nové GLE umělo jezdit zcela samo. Lze očekávat, že Mercedes ladí technologie, které umožní autonomní jízdu třetí úrovně, tedy tzv. podmíněnou automatizaci. Auto tak kupříkladu na dálnici zvládne jízdu částečně samo, naráží však na nevyřešené otázky legislativy.

„Vůz, který má volant a je řízen skutečným člověkem a zároveň využívá všechny tyto systémy, je z dlouhodobého hlediska nejbezpečnějším řešením,“ nechal se v jednom z rozhovorů slyšet Dr. Dieter Zetsche, lídr automobilky Mercedes-Benz. Jasně tím potvrdil, že pokročilého autopilota bychom od automobilky v brzké budoucnosti vyhlíželi marně.

A pokud jde o samotné GLE, jeho premiéra se očekává na pařížském autosalonu. Brány se pro veřejnost otevřou čtvrtý říjnový den, my vám však čerstvé novinky přímo z místa přineseme v rámci dní určených pro tisk o něco dříve.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)