Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Měsíční prodej osobních vozů v Číně poprvé překonal hranici 1,8 milionu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Prodej osobních automobilů v Číně se v lednu 2014 zvýšil o sedm procent na 1,85 milionu exemplářů.

Tempo růstu v Číně prodeje sice zpomalilo, historicky poprvé však měsíční prodej automobilů překonal hranici 1,8 milionu vozů. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil čínský svaz výrobců automobilů (CAAM).

Čína je největším automobilovým trhem světa. Ke zpomalení růstu prodeje přispěly oslavy nového lunárního roku, které začaly na konci ledna. Většina autosalonů totiž zůstala o svátcích zavřená. Loni připadly oslavy nového roku až na únor.

Včetně nákladních automobilů a autobusů prodej vzrostl o šest procent, prudce tak zpomalil z prosincového růstu o 17,9 %. Prodej komerčních vozů stagnoval, protože firmy obvykle na počátku nového roku do nových automobilů neinvestují.

Za celý loňský rok prodej osobních automobilů v Číně stoupl o 16 procent na 17,9 milionu exemplářů. V letošním roce se čeká prudké zpomalení růstu, a to na osm až deset procent. Včetně nákladních aut a autobusů byl loni prodej vyšší o 14 procent.

Svaz CAAM také zopakoval svůj nesouhlas s plánovaným uvolněním pravidel pro zahraniční investice v automobilovém průmyslu. Čínské ministerstvo obchodu loni v listopadu uvedlo, že vláda by mohla brzy uvolnit restrikce pro zahraniční investice v některých oblastech, včetně výroby automobilů. V současnosti mohou zahraniční firmy v zemi vyrábět jenom v rámci společného podniku s místním výrobcem a jejich podíl v podniku může být nejvýše 50 procent.

Čína požadovala existenci společných podniků s místními automobilkami kvůli tomu, aby výrobu udržela na svém území. Také doufala, že místní automobilky získají zahraniční technologie a řídicí zkušenost a stanou se konkurenceschopnějšími.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
14. 2. 2014 20:21
Re: KAZDY DNESKA CHCE DO CINY
No ty jsi prorok :no:
14. 2. 2014 20:16
Re: KAZDY DNESKA CHCE DO CINY
[odkaz]
Avatar - Ada je zase tady
14. 2. 2014 15:45
Re: KAZDY DNESKA CHCE DO CINY
Zatím ovšem v Číně jezdí mnohem víc vozů s dieselem, než na baterky. A v následujících 20-ti letech se to zcela jistě nezmění :-!
14. 2. 2014 11:11
KAZDY DNESKA CHCE DO CINY

VIVÁÁÁ LAS TESLAS CHINAS ;-) [odkaz] [odkaz] [odkaz]

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: