Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Highgate: Nová limitovaná série

David Bureš
Diskuze (0)
Speciální edice na základech Mini Cabrio se začne na všech trzích prodávat na jaře 2012.

Mini představilo další edici pojmenovanou po některé z londýnských čtvrtí. Tentokrát přijíždí Mini Cabrio Highgate. Automobilka nespecifikovala, kolik vozů v této edici vyrobí, automobil nicméně bude vyráběn pouze omezenou dobu.

Karoserie tohoto čtyřmístného kabrioletu bude lakována metalízou Iced Chocolate. Automobilka tvrdí, že se tento lak díky speciálnímu pigmentu na slunečním světle lehce modravě třpytí. S barvou karoserie ladí hnědá plátěná střecha, která se také jemně leskne. Nezbytností pak jsou „rychlé“ pruhy na kapotě, které jsou hnědé, nebo černé, pokaždé však s modrými okraji.

Zákazníci, kterým by se hnědý kabriolet nelíbil, si mohou za příplatek nechat svůj vůz nalakovat černou metalízou Midnight, nebo světlou metalízou White Silver. Vnější zpětná zrcátka jsou ve všech případech lakována barvou karoserie.

Specialitou jsou světlá 17palcová kola z lehkých slitin. Jejich design je totiž inspirován vlajkou Velké Británie. Jedinečnost automobilu naznačují nápisy Highgate v okolí směrových světel, na dveřních prazích a na visačkách u sedaček.

Sedadla jsou čalouněná kůží Lounge, spolu s koženými detaily interiéru jsou vyvedena v tmavé lanýžové barvě, doplněnou o kontrastní světle modré prošívání. Pedály jsou vyrobeny z nerezové oceli, uvnitř dále nechybí hliníkové a chromované doplňky.

Mini Cabrio Highgate bude možné pořídit jako Cooper (90 kW/122 k), Cooper S (135 kW/184 k), Cooper D (82 kW/112 k) a Cooper SD (105 kW/143 k). Všechny jednotky budou standardně kombinovány s šestistupňovým manuálem, samočinná převodovka se stejným počtem stupňů bude dodávána na přání.

Vedle údajně bohaté základní výbavy si zákazníci budou moci pořídit i některé příplatkové prvky. Mini však neuvádí, co všechno bude pro tento vůz k dispozici.

Název edice odkazuje na jednu z nejluxusnějších rezidenčních čtvrtí Londýna, kde žije mnoho anglických celebrit. Highgate leží na severu Londýna a je známé díky své historické architektuře a rozlehlým parkům.

Highgate navazuje na dřívější série pojmenované podle londýnských čtvrtí a ulic, mimo jiné Baker Street a Bayswater, Camden, Mayfair nebo Soho. Kombi Mini Clubman bylo nabízeno také v edici Hampton. Tato tradice ovšem sahá až k původnímu Mini.

David Bureš
Diskuze (0)