Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi: PAJERO PININ WAGON a nový PICK-UP

Ondřej Šuch
Diskuze (0)
Na český trh dorazil Pinin v pětidveřovém provedení a inovovaný Pick-up.

Malý japonský Pinin s italskou karoserií se bude prodávat v České republice v pětidveřovém provedení. Zajímavé auto na pomezí SUV a malého off-roadu nabízí dva motory a dva druhy pohonu. Změn doznal i populární Pick-UP, který bude nyní možno koupit i s krátkou kabinou a lepší výbavou.

Pinin vyrostl

Nová, pětidveřová karosérie Pininu zachovává barevně odlišené nárazníky a je nepřehlédnutelná jak v městském provozu, tak i v náročném terénu. Slabší motor 1,8 l s vícebodovým vstřikováním a výkonem 84 kW je nabízen s novým systémem stálého pohonu všech čtyř kol. Na přání je možno auto vybavit rovněž čtyřstupňovou automatickou převodovkou.

Úsporný motor s přímým vstřikováním benzínu GDI má na rozdíl od třídveřové verze objem dva litry a výkon 95 kW. Standardně je s tímto motorem dodáván systém pohonu všech čtyř kol Super Select 4WD-II, který nabízí možnost individuálního přiřazení pohonu všech čtyř kol do rychlosti 100 km/h.

Ceny nového Pajera Pinin Wagon se pohybují od 749.000,- Kč za provedení s motorem 1.8 a manuální převodovkou po 924.800,- za verzi GDI s hliníkovými koly a střešním oknem.

Pick-up zesílil

MITSUBISHI PAJERO PICK UP, (dříve L-200) přichází v novém modelovém roce s novou tváří a větším výkonem. Nejoblíbenější vůz kategorie pick-up v šestnácti zemích Evropy je nyní vybaven vylepšeným motorem, který lehce splňuje podmínky emisní normy EURO III, a jeho karosérie podstoupila omlazovací kůru. Osvědčený turbodieselový motor má nyní turbodmychadlo s variabilní geometrií lopatek, čímž se podařilo zvýšit maximální výkon motoru o 16% na 85kW.

Dojem robustnosti modernizovaného vozu je umocněn zejména přepracovanou maskou chladiče, designem předního nárazníku a použitím čirých skel na předních a zadních světlech. Kabina vozu poskytuje zvýšený komfort srovnatelný s pohodlím osobního automobilu se zvláštním akcentem na využití volného času.

U vozu Pajero Pick-up je díky ložnému prostoru možno uplatnit odpočet DPH. Auto je dodáváno s jednoduchou kabinou (605.800,- Kč) s kabinou typu Club (638.100,- Kč) a s dvojitou kabinou (652.100,- až 846.300,- dle výbavy). Vzhledem k užitkovému charakteru vozu uvádíme jeho ceny bez DPH.

Ondřej Šuch
Diskuze (0)