Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaná Honda FR-V

Michal Fokt
Diskuze (27)
Japonské kompaktní MPV Honda FR-V prošlo pro modelový rok 2007 lehkým faceliftem.

Japonské kompaktní MPV Honda FR-V prošlo pro modelový rok 2007 lehkým faceliftem.

Ještě počátkem 21. století platilo, že byste hledali jen těžko konzervativnější automobilku, než je Honda. Není pochopitelně řeč o aplikaci moderních technologií a přístupů do sériové produkce, ale o designu. Ale právě tenhle výrobce v posledních několika letech odhodil všechny konvence a odvážně se pustil do experimentování. A právě Honda FR-V stála u zrodu této změny.

Nyní přichází modernizace tohoto šestimístného MPV s uspořádáním sedadel jako u Fiatu Multipla a na povedeném designu toho nebylo třeba mnoho měnit, lehce se liší nárazníky a zadní svítilny mají novou optiku. Interiér, bude možné vybavit koženým čalouněním, ty méně luxusní verze ale dostanou také nové materiály. Lehkými změnami projdou i některé ovladače a rozšířit by se měla i základní a příplatková výbava, k mání budou mimo jiné xenony nebo dešťový senzor. .

Nejvýznamnější změnou ale bude výměna stávajícího benzinového motoru 1.7 VTEC (92 kW/6300 ot. a 154 Nm/4800 rpm), za jednotku 1.8 i-VTEC z Hondy Civic (103 kW/6300 ot a 174 Nm/4300 ot), zkombinovanou se šestistupňovou převodovkou namísto stávající pětistupňové.

Omlazená Honda FR-V by se měla na trhu objevit v říjnu letošního roku.

Michal Fokt
Diskuze (27)