Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Moncenisio: Porsche Cayman S po italsku

Michal Fokt
Diskuze (0)
Italské designcentrum StudioTorino připravuje speciální sérii upraveného Porsche Cayman S. Zatím existuje pouze jako skica, ale je v plánu výroba dvaceti kusů.

Italské designcentrum a karosárna StudioTorino v současnosti pracuje na novém pojetí sportovního kupé Porsche Cayman S. Ptáte se, jestli to není jen tuningová úprava? Nikoli, už zveřejněné skici naznačují, že prakticky všechny karosářské díly by měly být nové, přičemž řada z nich bude vyrobena z karbonu, půjde tedy skutečně o přestavbu nového Caymanu 2013, nikoli úpravu (čili tuning).

Mělo by vzniknout 20 individuálně očíslovaných kusů a přestože skutečný vůz by se měl světu přestavit až v říjnu letošního roku, už od listopadu bude StudioTorino přijímat závazné objednávky, takže je velmi pravděpodobné, že výroba začne už v průběhu příštího roku. Za novou karoserii, speciální 20" kola, unikátní odstín laku a údajně i kompletně přepracovaný interiér budou Italové chtít 135.000 euro, tedy v přepočtu přibližně 3,5 milionu korun.

Pokud jde o techniku, s tou jsou u StudioTorino spokojeni, nedojde tedy k žádným úpravám. Boxer o objemu 3,4 l bude disponovat výkonem 325 koní a zkombinován bude buď se šestistupňovým manuálem nebo sedmistupňovým dvouspojkovým PDK.

Michal Fokt
Diskuze (0)