Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Moto Guzzi představuje krásnou V7 III Limited

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Moto Guzzi rozšiřuje nabídku provedení své populární modelové řady V7 III o novou verzi, jejíž označení Limited odhaluje, že vznikne v početně omezené sérii.

Motocykly značky Moto Guzzi mají díky svým vidlicovým dvouválcům nezaměnitelný charakter a velmi věrnou základnu příznivců. V současnosti patří k nejpopulárnějším zástupcům italské značky její modelová řada V7, která byla na trh uvedena v roce 2007 a svým jménem i designem odkazuje na modely z let 1967 až 1976.

Aktuálně je na trhu Moto Guzzi V7 III, která je třetí novodobou generací této modelové řady od jejího uvedení na trh před jedenácti lety a je nabízena v několika různých provedeních, z nichž tím nejnovějším je právě představená verze Limited, která vznikne v sérii, čítající pouhých 500 exemplářů.

Specifickými rysy modelu V7 III Limited, které jej odlišují od ostatních zástupců řady V7 III, jsou nádherně zpracované detaily. Těmi nejvýraznějšími jsou chromovaná palivová nádrž spolu se sedlem ze silné černé kůže s výrazným prošíváním, z níž je i řemen, který je natažen přes nádrž.

Chromem se vedle palivové nádrže pyšní i kompletní výfuky nebo madlo za sedlem a s těmito díly elegantně kontrastují blatníky a boční panely z uhlíkových vláken, jimž sekundují černá hliníková kola a ve stejné barvě vyvedený blok motoru spolu s hlavami válců.

Standardem pro V7 III Limited je jeden kruhový přístroj s analogovým rychloměrem, který doplňuje digitální displej s dalšími údaji. Samozřejmostí je zde laserem vyvedeném sériové číslo, které nese klem řídítek.

Základem Moto Guzzi V7 III Limited je trubkový rám, v němž je uložen vidlicový dvouválec o objemu 744 cm3, disponující výkonem 38 kW (52 k) při 6200 min-1 a točivým momentem 60 N.m při 5000 min-1. Prostřednictvím šestistupňové převodovky a kardanové hřídele pak tyto hodnoty míří k zadnímu kolu.

Motocykl s rozvorem kol 1435 mm, délkou 2185 mm, šířkou 800 mm a výškou 1110 mm má provozní hmotnost 213 kg a jezdec je usazen ve výšce 770 mm. Kola s drátěným výpletem jsou obuta do pneumatik o rozměrech 100/90 R18 vpředu a 130/80 R17 vzadu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)