Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motory Nissan stálicemi v americké Top 10

Michal Fokt
Diskuze (0)
Šestiválce Nissan VQ patrně velice dobře vyhovují požadavkům amerických uživatelů. Podle redaktorů amerického mediálního giganta Ward´s Communications je motor Nissan VQ jedním z deseti nejlepších pohonných jednotek současnosti.

Šestiválce Nissan VQ patrně velice dobře vyhovují požadavkům amerických uživatelů. Podle redaktorů amerického mediálního giganta Ward´s Communications jsou totiž již poosmé v prvmí desítce nejlepších pohonných jednotek.

Vidlicový šestiválec Nissan VQ byl letos již poosmé za sebou vybrán redaktory amerického Ward's Auto World a Ward's Engine and Vehicle Technology Update jako jeden z 10 nejlepších motorů, dostupných na tamním trhu. Tato informace je i to zajímavější, že žádný jiný konkurenční motor dosud nefiguroval v první desítce tohoto žebříčku pokaždé v celé jeho dosavadní osmileté historii.

Sérii VQ tvoří u Nissanu celá řada zážehových vidlicových šestiválců, které začínají na objemu 2,0 l a pokračují přes 2,5 l a 3,0 l až po 3,5 litru. Jsou vyráběny v nejmodernější továrně Nissanu v Iwaki a používá je široké spektrum osobních vozů a SUV značek Nissan a Infiniti, V Evropě je lze nalézt jejich dvou- a třílitrové verze pod kapotou sedanů Maxima QX a příští rok bude varianta 3,5 l pohánět sportovní kupé Z.

Michal Fokt
Diskuze (0)