Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motosalon EICMA Milán: Tady holky nechyběly. A stály za to!

Jiří Baborský
Diskuze (6)

Počasí vyhání motorkáře ze sedel a to je přesně ten čas, kdy se na veletrhu EICMA v Itálii tradičně představují motocyklové novinky pro příští sezonu. Byli jsme u toho a mimo jiné zjistili, kam se přesunuly všechny sexy hostesky ze světových autosalonů. Do Milána.

Motocyklový svět se od toho automobilového hodně liší. Zatímco auta zajímají pořád ještě celkem širokou veřejnost a jako dopravní prostředek je používají i ti, kterým jsou ukradená, motorka je především srdeční záležitost. Koho mašiny baví, ten jimi zkrátka žije naplno. Na milánském výstavišti, kde od 7. do 10. listopadu probíhal motocyklový veletrh EICMA, to podle toho vypadalo. Jde o nejvýznamnější akci svého druhu a tak k ní vystavovatelé také přistupují. Čtyři haly praskaly ve švech, nechyběl žádný významný hráč, v mimořádně silné formě dorazila Čína, kromě toho byl na každém kroku stánek nějakého malého exkluzivního výrobce, úpravce nebo dodavatele příslušenství a oblečení. Také jedna stopa prochází intenzivní elektrifikací, ale na rozdíl od aut se benzinových novinek ukázalo pořád dost. Dokonce nebyla nouze ani o překvapení, která se podařilo do poslední chvíle udržet pod pokličkou. A protože holky a mašiny šly odjakživa k sobě, a navíc Milán platí za světové centrum módy, designu a krásy, hemžilo se výstaviště půvabnými hosteskami. Ani během novinářských dnů se skoro nedalo fotit, jak byly stánky v obležení.

V duchu si promítáme poslední významné autosalony, třeba ten podzimní frankfurtský – mnoha značkám nestál za účast, poloprázdným halám vévodila potemnělá atmosféra, všechny novinky byly dopředu prozrazeny, o hezkou slečnu člověk nezakopl. I novinářů přijelo méně, než bývalo zvykem, a razantní pokles návštěvnosti smutnou bilanci podtrhl.

Ale zpátky do Milána za výběrem toho nejzajímavějšího.

Časopis Svět motorů si můžete objednat na ikiosek.cz.

Jiří Baborský
Diskuze (6)

Doporučujeme

25. 11. 2019 16:12
rychlost
pěkné holky? děláte si srandu :-(
25. 11. 2019 16:09
rychlost
jen aby to nebyla pr.d.el.ka Gusty Lanšágla z Prahy
Avatar - 3_diamanty
24. 11. 2019 20:36
ten
biely retro skuter nema chybu.... ani ho sice cely nevidno na fotke ale aj tak sa mi paci najviac ;-) ... jednoznacne "naj masina" z celej galerky za mna .... a prudko elegantna :yes: