Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Musk naznačil podobu Tesla pick-upu, zapomeňte na všechny známé nákresy

Ondřej Mára
Diskuze (16)

Po internetu se pohybují desítky náčrtů nového elektrického pick-upu Tesla, podle Elona Muska se však žádný nepřibližuje skutečnému vozu, který popsal jako futuristický obrněný transportér.

Jak Elon Musk naznačil v jednom ze svých říjnových příspěvků na Twitteru, nový elektrický Tesla Pick-up by mohl být představen již v průběhu příštího měsíce, tedy listopadu. A ačkoliv už jsme se o něm v uplynulých měsících dozvěděli pár zajímavostí, jeho podoba zatím stále zůstává tajemstvím.

Není tedy divu, že se Musk na Twitteru nestále setkává s dotazy na vzhled nového vozu. „Co si myslíte o nákresech Tesla pickupu, které kolují kolem?“ zazněl dotaz, který Musk obdržel od uživatele Twitteru @28dayslater. A překvapivě následovala i Muskova odpověď.

Cybertruck nevypadá jako nic z toho, co jsem viděl kolovat na internetu. Přibližuje se spíš obrněnému transportéru z budoucnosti.“ Označení Cybertruck přitom Musk nepoužívá poprvé. Vzniknout mělo právě díky designu připravovaného pick-upu, na kterém se měl s šéfdesignérem Franzem von Holzhausenem podílet i samotný Musk.

Z oficiálních zdrojů tak zatím máme stále jen jednu jedinou designovou skicu, na které by měla být část nákladového prostoru nového pick-upu. Zbytek informací pak vychází ze spekulací a různých náznaků, které Musk někde utrousil (nejčastěji na Twitteru).

Podle Muska by tak nový Tesla Pick-up měl být nejen „lepší truck než Ford F-150,“ který patří k nejpopulárnějším pick-upům na americkém trhu, ale současně by měl být „lepší sportovní vůz, než je standardní (Porsche) 911.“ A to při ceně, která by měla začínat údajně pod hranicí 50.000 dolarů, což je cca 1.171.000 Kč.

Technické parametry jsou prozatím záhadou, zvláště velikost a typ baterií, které budou muset zvládat delší nájezdy i větší namáhání při tahání těžkých přívěsů a vybavení. Podle nejčastějších spekulací by však Tesla Pick-up měla mít dojezd až 500 mil (cca 804 km) a dvojici elektromotorů pro pohon 4x4.

Známé zatím není ani oficiální jméno nového modelu, který by mohl nést označení Tesla Truck, Pick-up, Cybertruck nebo Model B. Při oblibě Muska ve slovních hříčkách by pak totiž paleta modelů Tesly tvořila výraz „B S3XY.“

Na podrobnější informace si však budeme muset počkat až do oficiální premiéry, která by se při troše štěstí mohla uskutečnit již zanedlouho. Uvedení elektrického pick-upu na trh ale ještě nějaký ten měsíc potrvá, neboť primárním projektem je nyní pro Teslu její crossover Model Y. Opomíjet však nelze ani elektrický tahač Tesla Semi, na který už zákazníci také čekají poměrně dlouho.

Ondřej Mára
Diskuze (16)

Doporučujeme

18. 10. 2019 06:49
Banda trolů?
Sakra co je to tu furt dokola za bandu trolů? Agresivní, neomalené výjevy které nemají nic společného s tématem pod každým článkem o Tesle od těch několika stejných lidí. Divný..

Zajímavý je ten nepoměr - vadí že Musk nazval někoho pedofilem - jednoznačná jeho chyba. Ale zároveň nevadí podvod na milionech zákaznících - Dieselgate
18. 10. 2019 05:53
Re: Plno keců a žvástů
Tak rekl to o sobe sam, ze se choval jako "fucking idiot" ;-)

Co chces vic?

Potapec z toho bude mit spooustu penez..
Avatar - _Karel_
17. 10. 2019 11:25
Re: Plno keců a žvástů
Myslíš - choval jako slušnej člověk a ne jako hovado? Jo, to by bylo prima.
17. 10. 2019 08:04
Nákresy
Ty nákresy vážně vypadají na *** .. vždyť některé ty "pick-upy" vypadají, že se dozadu nevejde ani crosska .. natož třeba delší motorka.
Avatar - Hammunasakra
16. 10. 2019 23:26
Re: Plno keců a žvástů
:yes: :yes:

To je takovej furt opakovanej černej humor = lidi chtěj aby velmi výjímečnej člověk, jedno jestli geniální skladatel nebo někdo jako Jobs nebo.. se jinak choval JAKO ONI :-!

Což jak koukám svižně naskakující :no: beru = něco jako POTVRZENÍ = že to tak fakt chtěj ;-)