Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Pickup má být sportovnější než Porsche 911, tvrdí Elon Musk

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Po finanční stránce na tom sice Tesla není moc dobře, její šéf Elon Musk se však ani v nejmenším nevzdává vyhlídek na zářnou budoucnost a v nedávném rozhovoru prozradil další zajímavosti o připravovaném elektrickém Pickupu.

Elon Musk se před pár dny stal hostem dvoustého podcastu Ride the Lightning, kde promluvil o minulosti, současnosti i budoucnosti  Tesly. Během rozhovoru pak také nakousl téma dlouho očekávaného elektrického Pickupu, který již dříve označil za jeden ze svých nejoblíbenějších projektů.

A protože automobily z kategorie pickup patří v zámoří k těm nejpopulárnějším, rozhodl se Musk konkurovat hned tomu nejprodávanějšímu: Fordu F-150. Ve srovnání s ním by totiž nový Tesla Pickup měl být nejen praktičtější, ale současně by měl nabídnout i nevídanou sportovnost.

Podle Muska má být Tesla Pickup doslova „schopnějším truckem, než jsou všechny ostatní.“ V rozhovoru pak dodal, že cílem je postavit „lepší truck než Ford F-150 ve smyslu funkčnosti a lepší sportovní vůz než je standardní (Porsche) 911.“ Nový Tesla Pickup by se tak měl pokusit prosadit hned na dvou trzích, které spolu nemají prakticky nic společného.

Zde je však vhodné si připomenout i konkurenční pickup Rivian R1T, jednoho z nejvážnějších budoucích konkurentů Tesly, který také sází na kombinaci praktičnosti a sportovnosti. Nikdo z Rivianu však zatím nepřirovnával sportovní vlastnosti jejich vozu k ikonám, jako je třeba Porsche.

Mohlo by se tak zdát, že se Musk definitivně zbláznil, přesto ale zůstává nohama na zemi. Vzhledem k rozrůstající se konkurenci je mu totiž jasné, že pro úspěch nového modelu bude klíčová i jeho cena. Základní model Tesla Pickup by tak měl startovat pod částkou 50 000 dolarů, nejpravděpodobněji okolo 49 000 dolarů, což by znamenalo rozmezí 1.123.000 Kč až 1.146.000 Kč. „Prostě nemůže být nedostupný,“ uzavřel povídání o cenách Musk.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

5. 6. 2019 17:12
Pickup co svět neviděl
Velkohubé prohlášení jak jsme od Muska zvyklý... Tu malůvku vážně neberu o sportovnosti Pickupu si také myslím své a to že to pojede v přímce rychle a s odpichem je u elektroškatule asi jasné. Jenže přijde zatáčka a hmotnost baterií udělá své a ona zmiňovaná "sportovnost" bude ta tam ;-)

Navíc to říká tak 10let dopředu, ale to už Tesla možná ani nebude >:D
Avatar - Katikakus
5. 6. 2019 10:38
Re: Dufam
V roce 2025 si na Teslu nikdo ani nevzpomene.
5. 6. 2019 10:28
Dufam
ze ked auto.cz v roku 2025 napise clanok o Tesle tak prvy coment bude oto ze cochvila skrachuje >:D
Avatar - Uživatel_5340709
4. 6. 2019 22:29
Na Muska se dá dívat z vice rovin:
Projekt Solar-city je celkem efektivní, Space X nikdy nebude výdělečný, ale to ani sponzoři neočekávají. Očekávají posunutí hranic výzkumu a cest do vesmíru, což se mu daří. Jen ta Tesla je dost propadák, který moc života schopný není. Taky je třeba pochopit, že musí bojovat, jak jednou řekne, že Tesla jde do prde....., tak opravdu půjde do prde....... .
4. 6. 2019 19:27
Re: Musk je už úplne mimo!
Zdá se, že "One of the Top Debacles in 20 Years" chce Musk rychle dotáhnout na " Top Debacle ever"
https://www.bloomberg.com/…rter-top-debacle