Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mustang z filmu Need for Speed byl vydražen za 300.000 dolarů

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Necelých šest milionů korun dal nový majitel za speciálně upravený Mustang, který hrál ve filmu Need for Speed. Peníze z dražby putují na dobročinné účely.

Zaujal vás ve filmu Need for speed rozšířený stříbrný Ford Mustang na dva a dvaceti palcových kolech Forgiato? Dava Flynna z Columbiany v Ohiu rozhodně ano, protože za něj přihodil celých 300.000 dolarů, tedy v přepočtu bez několika desítek tisíc šest milionů korun, v aukci pořádané společností Barrett-Jackson Auction Company.

Samotný sporťák má rozšiřující bodykit a je poháněn přeplňovaným osmiválcem, který podle Fordu zvládne vyvinout výkon až 900 koní (671 kW). Další vzhledové úpravy jsou kapota s dvojitým nasáváním, nové přívody vzduchu k motoru či malá zrcátka. Nechybí ani nezbytné pruhy Kona Blue. Auto nejen že hrálo ve filmu, ale bylo také hlavním promo vozem celého snímku, který se inspiroval stejnojmennou populární hrou.

Aukce se konala v době, kdy Amerika oslavuje padesátileté výročí Mustangu. Podle Steva Linga, severoamerického manažera marketingu Fordu, má téměř každý Američan nějakou zkušenost či příběh, ve kterém figuruje vůbec první pony car, Mustang. Nyní je jedním z nich i Dave Flynn s tímto speciálním kouskem. Výnosy z aukce putují na podporu Zdravotního systému Henryho Forda, což je organizace usilující o zpřístupnění zdravotní péče více lidem.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)