Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Need for Speed: Auta za 100 milionů korun projela Prahou

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Luxusní sportovní automobily v souhrnné hodnotě přibližně 100 milionů korun projely Prahou. Symbolicky přivezly nový akční film Need for Speed do kina Cinema City Nový Smíchov.

Poprvé od otevření 4DX sálu se slavnostní premiéra filmu uskutečnila právě v unikátním „pohyblivém“ sále 4DX.

Ještě před samotnou projekcí byla auta vystavena v garážích obchodního centra na Smíchově pro zraky veřejnosti. Prahou projelo přes 30 luxusních a vytuněných automobilů. Hlavními hrdiny jízdy a výstavy se staly vozy Lamborghini Aventador v hodnotě 10 milionů korun, dále Ferrari Berlineta, Ferrari FF a Aston Martin DBS, všechny za cirka 7 milionů, atraktivní auta Dodge Viper a Dodge Challenger a také Ford Mustang GT500, který byl předlohou pro auto hlavního hrdiny filmu Need for Speed.

Další výjimečná akce k Need for Speed je v plánu na dnešek, čtvrtek 13. března. Přímo v jednom z kinosálů Cinema City Nový Smíchov bude v odpoledních hodinách probíhat hraní legendární hry Need for Speed na plátně o rozloze 60 metrů čtverečních.

Akce nabídne zájemcům jedinečnou možnost zahrát si v dosud nevyzkoušeném rozměru na plátně. „Tak velkou a hlasitou televizi, monitor nebo plátno doma prostě nikdo nemá,“ směje se Jan Olšanský z herního klubu Re-Load, který hraní na plátně technicky zajišťuje. Hrát se bude verze Need for Speed Rivals na Xbox 360 s použitím volantu a pedálů. Hráčům se bude zapisovat čas, připraveny budou i ceny. Zajezdit si může každý, vstup je zcela volný.

Jízda a výstava atraktivních aut mají přímo v ulicích oslavit vstup filmu Need for Speed do kin. Všichni účastníci však budou mít na mysli i herce Paula Walkera, jenž byl hvězdou filmů Rychle a zběsile a na podzim tragicky zemřel. Jízdou mu řidiči i český distributor filmu Need for Speed chtějí vyjádřit uznání a uctít jeho památku.

„Vzdát u příležitosti Need for Speed hold Paulu Walkerovi je bez jakýchkoliv debat,“ říká ředitel společnosti Bontonfilm Martin Palán k faktu, že Paul Walker byl tváří konkurenční zábavní značky. „On prostě k rychlým autům a tuningu neodmyslitelně patří, to je důležité. Nějaké úvahy o podpoře konkurence jsou nemístné, jeho smrt je tragédie a podobné žabomyší rozbroje to překlenuje a odsouvá do pozadí,“ má jasno Palán.

Film Need for Speed vznikl na motivy stejnojmenné legendární hry, od jejíhož prvního vydání uběhlo dvacet let. Atmosféru rychlé jízdy bez limitů doplňuje filmový příběh z prostředí nelegálních silničních závodů a cesta za pomstou jednoho z účastníků. Film Need For Speed má být podle tvůrců návratem k poctivé podívané s minimem triků. Jejím základem před kamerou jsou skutečná auta, skutečné srážky, kaskadéři a opravdová nefalšovaná rychlost.

"Chtěli jsme udělat syrový, drsný film v klasickém stylu bez zbytečného uhlazování," říká režisér Scott Waugh. V hlavních rolích se představí Aaron Paul známý ze seriálu Perníkový táta (Breaking Bad), Dominic Cooper, Michael Keaton, Imogen Poots nebo Dakota Johnson.

Ukázka z finálního závodu ve filmu

Na startovní čáru nelegální jízdy se postavilo GTA Spano s výkonem 900 koňských sil, Lamborghini Sesto Elemento, tak trochu připomínající Batmobil z filmu Temný rytíř, Bugatti Veyron s neuvěřitelnou maximální rychlostí 429 km/h, McLaren P1 a Saleen S7. Hlavní představitel Aaron Paul řídí švédský Koenigsegg Agera R, jehož starší bratr One:1 si nedávno od „Veyronu“ převzal titul nejrychlejšího auta světa.

Ačkoliv film vznikl podle legendární počítačové hry, počítačových triků je ve filmu minimum. Tvůrci vsadili na poctivou práci a natáčeli s pomocí aut a kaskadérů. Speciálně pro film bylo upraveno celkem patnáct nabušených vozidel, z nichž každé stálo 2-3 miliony dolarů. Nemluvě o jejich replikách, které byly zlikvidovány při natáčení scén děsivých bouraček.

Herci filmu pak strávili spoustu času při tréninku řízení ve velké rychlosti a smykování. Kde? V poušti amerického středozápadu, kde nejsou žádné zdi...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
14. 3. 2014 18:42
Re: díky, stačí
Vždycky mě tyhle fotky fascinovaly, protože špulením se před Ferrari za 12 mega v podstatě spíš sobě (a ostatním) připomínáte, že na něj nemáte, než cokoliv jiného...
Avatar - wakantanka
14. 3. 2014 12:00
Re: Skutocne auta?
Kdesi som o tom dávnejšie čítal, že všetko boli repliky. Keby tak rozbili jednu tak by to ešte producenti prežili ale na jednu scénu padli viaceré kusy a to už by nerozdýchali. >:D Nehovoriac o tom aká by to bola škoda. >:D
Avatar - Hotwire
14. 3. 2014 11:34
Skutocne auta?
...Jejím základem před kamerou jsou skutečná auta...
Skor myslite skutocne repliky aut, alebo tam naozaj rozbili Ageru za 1 mega, ako je vidno v traileri? >:D >:-[]
Avatar - Magister
14. 3. 2014 08:00
Re: Haj.zlové nevděční
To dělá závist, krutá závist. :-)
Avatar - Dylan McKay
14. 3. 2014 06:41
Haj.zlové nevděční
Zkuste si po sobě někdy přečíst příspěvky pod články, jak furt kritizujete redakci, teď už kvůli každý kravině. Furt připomínky.
Já bych vám dal takovýho banána, že by vám v sámošce neprodali ani rohlík! >:-[]