Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na autosalonu v Rakousku ukradli dvě auta. Našli je v Česku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Policisté na Semilsku zajistili dvě BMW 530 ukradená na autosalonu v rakouském Grazu, každé v hodnotě 1,8 milionu korun. Zároveň při honičce zadrželi i dva cizince ve věku 17 a 19 let, kteří odcizená auta řídili.

ČTK o tom informovala mluvčí policie Ivana Baláková. Oběma mužům hrozí až šest let vězení za zločin podílnictví a násilí vůči úřední osobě.

Vozidla byla v Rakousku odcizena v noci na úterý, v Harrachově je zaznamenali policisté v úterý kolem poledne. Oba řidiči se pokusili ujet. Sedmnáctiletý mladík s černým vozem havaroval, když najel do skály u silnice. Stačil ale ještě utéct a nasednout do bílého BMW jako spolujezdec. "Společně pak pokračovali velmi agresivní jízdou, která ohrožovala bezpečnost všech účastníků silničního provozu, více jak stokilometrovou rychlostí na Rokytnici nad Jizerou," uvedla Baláková. Policisté se je pokusili zastavit zátarasem ze služebních vozidel v Pasekách nad Jizerou. Jeden z policistů dokonce namířil na řidiče služební zbraň. Ani to řidiče v kradeném voze nezastavilo. "Rukou si zakryl obličej, přidal plyn a rozjel se přímo proti zakročujícímu policistovi, který byl nucen před vozidlem uskočit," dodala Baláková.

Úspěšný tak byl až další zátaras vytvořený ze dvou policejních aut a nákladního popelářského vozu v Poniklé, která je vzdálená od Harrachova asi 20 kilometrů. Řidič kradeného vozu byl nucen zastavit v místě, kde je silnice kvůli stavebním pracím zúžená do jednoho jízdního pruhu.

Kradené BMW ze zahraničí zajistila policie tento týden v kraji i na Českolipsku. Jednoho policistu na silnici 13 u Cvikova zaujalo, že vozidlo za milion korun řídí mladý řidič. "Vzhledem k tomu, že policisté na Cvikovsku v nedávné minulosti zadrželi již několik luxusních vozidel odcizených v Německu, která často řídili mladší řidiči, rozhodl se, že ho zkontroluje," řekla Baláková. Ukázalo se, že auto někdo odcizil v noci z úterý na středu v Německu. "Podle policejního protokolu krádež majitel oznámil tamním policistům ve středu v 9:24. Přesně o šest minut později toto vozidlo zadržel i s řidičem policista na Českolipsku," dodala mluvčí policie. I toto auto řídil cizinec, čtyřiadvacetiletý muž, který byl pod vlivem drog.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Avatar - fOE
4. 12. 2017 07:51
Re: Keyless
.
Avatar - Jopino
3. 12. 2017 12:52
Re: Keyless
Po pravdě jsem to neměl jak vyzkoušet. Zařízení, přes které se násobí signál z klíče do přijímače auta, se mi zatím Bohu žel nedostalo do ruky. Vycházím jen z toho, co je dostupné na webech, tedy vkládat klíč (kartu) do schránky, vyrobené z alobalové fólie. Do ledničky mi to přijde zbytečné, vzhledem k teplotě...
Na školení nám zástupce koncernu tvrdil, že ví o tom problému a že se jej snaží řešit, ovšem co si mám o tom myslet, nevím. Samozřejmě to chápu, své know how si budou logicky držet v tajnosti.
3. 12. 2017 12:27
Re: Keyless
Seriozni dotaz - staci mit plechovou krabicku a pak se signal nedostane ven ?
Avatar - Jopino
2. 12. 2017 23:40
Re: Keyless
Zalez do ghetta a běz si psát vybitlé a urážlivé bludy na skály do popradského slamu, idiote.
2. 12. 2017 23:05
Re: Keyless
zlodejska banda si ty cechacek aj z nemcami. americania vas pekne nakopali do gulii . pol milion aut a desiatky miliard euro . dufam ze sa uz z toho nespamatate.
vole
proste nizke iq a mentalna vybava ozrateho pepa chudacik sa vyhovara na Rusov alebo inych