Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je unikátní pětidveřový kombík Aston Martin. Vznikl v jediném exempláři

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jednou z hvězd ženevského autosalonu v roce 2013 byl Aston Martin Jet 2+2 Shooting Brake, zajímavý pětidveřový kombík, který postavilo známé italské studio Bertone.

U firmy Bertone si ho objednal jistý sběratel, který se navíc trefil do roku oslav 60. výročí spolupráce britské automobilky a italského designérského studia.

Jet vychází z liftbacku Rapide se dvěma páry dveří, má ovšem přepracovanou záď. Dostal delší střechu, jinak řešené sloupky, rozšířené blatníky a podobně. Výsledkem je mimořádně stylový a nevšedně vyhlížející kombík.

Bertone navíc věnoval pozornost také interiéru, který stejně jako Rapide nabízí čtyři místa k sezení. Vzadu je ovšem víc místa nad hlavou.

Vnitřek byl přečalouněn podle přání zákazníka, novinkou byly také obrazovky pro pasažéry na zadních sedadlech. Zadní sedačky se dají sklopit, takže by mělo jít o skutečně poměrně praktické auto.

Hezkým detailem pak je panoramatická střecha se samozatmavovací funkcí.

A i když Aston Martin Jet 2+2 Shooting Brake v roce 2013 vzbudil ohlas, nakonec vznikl v jediném exempláři s pravostranným řízením.

Právě ten je aktuálně na prodej ve Velké Británii. Cena je bohužel na vyžádání, nízká ale rozhodně nebude.

O pohon se stará atmosféricky plněný šestilitrový dvanáctiválec naladěný na 350 kW a 600 N.m. Vůz má najeto zhruba 16 tisíc kilometrů.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme