Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Nissanu 370Z bude hybrid s motory Mercedes

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Další z řady sportovních modelů Z od Nissanu nese kódové označení Z35 a bude využívat hybridní technologie, stejně jako motory Mercedes-Benz.

Spolupráce Nissanu a Mercedes-Benzu se projeví i na sportovních modelech. Můžeme očekávat nový globální Nissan 370Z, který se bude snažit výrazně uspět na většině světových trhů (doposud cílil hlavně na USA a domácí Japonsko). Vůz se bude prodávat jako kupé i kabriolet, který bude mít údajně rám za hlavami cestujících ve stylu targy.

Automobil s hybridním pohonem bude spolupracovat s dvoulitrovým turbomotorem od mercedesu, který v běžných verzích dává 155 kW. Cílem je samozřejmě více výkonu a menší spotřeba. Vrcholná varianta se pak může chlubit třílitrovým šestiválcem s přímým vstřikováním a dvěma turby, který rovněž pochází z dílen Mercedesu. Motor by měl zvládat výkon více než 408 koní (300 kW). Zajímavé je, že první informace říkají, že i tato vysokovýkonná verze by mohla používat hybridní technologie.

Očekává se, že sportovní Nissan zatím označovaný jako Z35 by se měl do prodeje dostat v roce 2016, přičemž jeho koncept je v plánu nejspíše pro Tokyo Motor Show 2015.

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Avatar - Machy_CZ
9. 8. 2014 18:03
To snad ne
No tvl, motor z Německa :'(