Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejdivnější rekord vydržel pár týdnů. Postaral se o to Ford F-450 Super Duty

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ford s pick-upem F-450 Super Duty stanovil nový světový rekord v tažení vlajky a překonal zápis v Guinnessově knize rekordů, který učinil začátkem letošního října Chevrolet Silverado HD.

Ford si pro modelový rok 2017 připravil novou generaci svých největších pick-upů F-Series Super Duty. Ta jde ve stopách menší modelové řady F-150, které se přibližuje svým vzhledem a především skutečností, že má karoserii rovněž vyrobenou z hliníkové slitiny.

Ford se rozhodl, že zákazníkům připomene vstup nové generace F-Series Super Duty na trh stejným způsobem jako to učinil Chevrolet v případě modelu Silverado HD s novým provedením motoru Duramax 6.6 V8.

Na závodní dráhu Homestead-Miami Speedway, jejíž ovál má délku 1,5 míle (2,41 km), proto vyslal flotilu svých pick-upů, kterou uzavíral model F-450 Super Duty s přeplňovaným vznětovým motorem V8 Power Stroke o objemu 6,7 litru s výkonem 324 kW (440 k) a točivým momentem 1254 N.m.

Tento velký pick-up měl na zádi speciální konstrukci, na níž byla připevněna americká vlajka široká 13,7 m a dlouhá 28 m, čímž byl překonán dosavadní rekord značky Chevrolet s vlajkou širokou 12,2 m a dlouhou 24,4 m.

Pro zápis do Guinessovy knihy rekordů musel pick-up s vlajkou, která se nedotkne země ujet minimálně 100 metrů, ale nakonec byl tento požadavek překonán, když s ní pick-up celkem čtyřikrát objel celý ovál Homestead-Miami Speedway.

Ford touto rekordní jízdou zároveň připomenul, že F-450 Super Duty utáhne na klasickém tažném zařízení přívěs do hmotnosti 9525 kg a při použití podobného zařízení jako u sedlových tahačů lze připojit návěs do hmotnosti 12 474 kg.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)