Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejtrapnější auta světa? Smart nebo Hummer

David Bureš
Diskuze (47)
Smart ForTwo je podle Američanů moc malý a nebezpečný, Hummer H2 zase považují za velký a nemorální.

V některých automobilech by se řidiči styděli jezdit. Server CarInsurance.com zjišťoval, které vozy to podle Američanů jsou. Nejvýše s velkým náskokem skončil Smart ForTwo.

Průzkumu se zúčastnilo 1.500 respondentů – řidičů.Těm byly předloženy fotografie 12 různých aut. Dotazovaní měli vybrat tři vozy, ve kterých by se nejvíc styděli jezdit. Na základě tohoto pořadí bylo vypočteno takzvané skóre trapnosti. Nakonec měli účastníci výzkumu ohodnotit, proč je každé vozidlo trapné. Vybrané poznámky respondentů najdete v tabulce pod článkem.

Ve skóre trapnosti získal Smart ForTwo 7,6 bodu, třetina respondentů jej označila za vůbec nejtrapnější auto. Jeden z dotazovaných o něm prohlásil, že vypadá, jako by si jeho majitelé nemohli dovolit skutečný automobil.

Na stupních vítězů se druhý umístil Nissan Cube, známý svým krabicoidním vzhledem. Třetí příčku obsadil Hummer H2, který je často kritizován kvůli své image a vysoké spotřebě paliva.

Na dalších příčkách se objevily Volkswagen New Beetle (pátý), Pontiac Aztec (osmý), který pravidelně obsazuje přední příčky žebříčků nejošklivějších aut světa, nebo SUV-kabriolet Nissan Murano CrossCabriolet (dvanáctý).

Autoři studie přitom upozorňují na to, že některé automobily byly prodejně úspěšné. To platí pro Hummer H2, Smart ForTwo nebo Plymouth PT Cruiser (u nás prodávaný pod značkou Chrysler), na kterého zákazníci v době zahájení jeho prodeje čekali několik měsíců.

Jiné vozy z žebříčku si však klienti neoblíbili. To platí pro Chevrolet SSR, kombinující vzhled pickupu, skládací střechu a osmiválec pod kapotou, nebo pro pickup Subaru Baja.

Vedle nejtrapnějších aut se autoři průzkumu ptali na trapné barvy a trapné druhy aut. Nejvíce respondentů (38 %), uvedlo, že nejtrapnější barva závisí na daném voze, 17 % lidé si myslí, že trapná je fialová karoserie, 16 % za trapnou označili žlutou barvu.

Z kategorií aut jsou nejtrapnější levné kompakty (za nejtrapnější je označilo 38 % dotázaných), následují MPV (23 %) a hybridy (15 %).

Nejtrapnější automobily podle výzkumu CarInsurance.com
Poř.ModelSkóre trapnostiDůvod trapnostiPoznámky hodnotících
1.Smart ForTwo7,6Moc maléNebezpečné
2.Nissan Cube3,6Moc se snažíProstě ošklivé
3.Hummer H23,5Moc velkéNemorální
4.Chevrolet SSR2,1Moc se snažíLaciné
5.VW New Beetle1,9Moc dámskéSměšně roztomilé
6.Subaru Baja1,6Moc se snažíSměšné
7.Lincoln Town Car1,6Pro staréPronájem na ples
8.Pontiac Aztec1,4Moc se snažíDesignová katastrofa
9.Plymouth PT Cruiser1,0Pro staréKlišé
10.Honda Element0,9Moc se snažíKrabice na kolech
11.Chevrolet HHR0,7Moc staréVypadá jako pohřební vůz
12.Nissan Murano CrossCabriolet0,3Moc dámskéOšklivé

David Bureš
Diskuze (47)
12. 8. 2013 09:30
Re: smart
Jaká klec prosím tě? V tom autě si jako pasažér prakticky nahatej. Na tom autě není bezpečnýho vůbec nic, ani kus deformační zóny. Každá rána, kterou to auto dostane pocítí posádka v plný síle. Při bouračce z toho vyhrabou akorát mrtvolu zabalenou v airbagách.
12. 8. 2013 09:24
Re: smart
No to bych chtěl vidět blázna co si tohle koupí. >:D >:D
12. 8. 2013 09:23
Re: smart
Tam se možná prodává za odpovídající peníze. Kdybych chtěl takovýhle unterauto tak si vyberu něco kvalitnějšího a výrazně levnějšího.
10. 8. 2013 15:30
Re: smart
bohužel sem ten článek nenašel, resp. našel sem nějaký kde bylo zhruba poloviční prodeje v roce 2011, ale dám krk za to, že se to tu v nějakým článku objevilo
Ale našel sem něco co už je moc i na poměry smarta.. :-))
[odkaz]

že prý 350 tis je moc.. >:D
Avatar - shamal
10. 8. 2013 13:45
Re: TRAPNÁ GARÁŽ
No teda...! Já s Tebou GTI nesouhlasím téměř nikdy, ale dneska! Lépe bych to nenapsal! Ona trapnost auta vychází vždy ze souvislosti, kdo sedí za volantem. A jinak je to dost trapná anketa... ;-)