Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Největší nabíjecí síť Tesly vzniká v Číně. Pro kolik elektromobilů?

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Americká automobilka slíbila Číňanům tisíc nabíjecích míst do konce roku 2017. Následující Supercharger v Šanghaji k tomu značně pomůže. Bude totiž největší na světě!

Není žádným tajemstvím, že Tesla v čínské Šanghaji staví velkou nabíjecí síť pro své elektromobily. Zatím ale oficiálně neprozradila, kolik vozů najednou pojme, ani kdy přesně bude otevřena.

Stanice budou k dispozici návštěvníkům obchodního centra Lilacs na Dingxiang Road. Objekt je veřejnosti uzavřen, ale jeden zvídavý člověk se sem přeci jen dostal a pořídil i video. V přiloženém komentáři odhaduje zhruba padesát nabíjecích míst, přičemž tento počet může být ještě navýšen. Tesla chce aktivním budováním dobíječek splnit slib, který Číně před časem dala: do konce letošního roku má v zemi být tisícovka jejích rychlonabíječek.

Pokud se nový Tesla Supercharger alespoň přiblíží zmiňované hranici, půjde o světově největší síť americké společnosti. Dosud nejkošatější počet dobíječek na jednom místě nalezneme v Norsku, kde pojmou 20 elektromobilů najednou. Stanice s obdobnou velikostí se má v blízké budoucnosti objevit v Kalifornii a šušká se také o nové síti kdesi mezi Las Vegas a Los Angeles, jež pojme 40 aut.

Stojany americké Tesly pozvolna vznikají také v České republice. První byly otevřeny v létě loňského roku na stanici Humpolec-Vystrkov. Další dobíječky společnosti jsou čerstvě otevřeny ve Vestci.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
3. 10. 2017 09:07
aha
a co takhle spis napsat o druhem Ceskem Superchargeru, nebylo by to pro zdejsi ctenare precijen zajimavejsi zpravou?