Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nesháníte zachovalou Integru Type R v originálním stavu? Tahle by se vám mohla líbit

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Acura, prémiová značka automobilky Honda, před několika dny překvapila oznámením, že chystá návrat modelu Integra. Pojďme si proto připomenout legendární Integru Type R ze druhé poloviny 90. let.

Ikonické kupé, které má pověst nejlepšího vozu s pohonem předních kol, je dnes poměrně ceněnou a vzácnou ojetinou. Vzácnou v tom smyslu, že není vůbec snadné narazit na exemplář ve stoprocentně původním a zachovalém stavu. A pokud navíc budete chtít kousek s nízkým nájezdem, pak budete potřebovat hodně trpělivosti.

Přesto jsme jednu takovou Integru Type R našli, tady minimálně tak podle inzerátu vypadá. Na prodej je ve Francii.

Vůz z roku 1998 byl jako nový koupen v Belgii a u první majitelky strávil dalších 20 let. Nyní tedy opouští garáž teprve druhého vlastníka.

Podle prodejce Integra od roku 1998 najezdila méně než 64.800 kilometrů a byla vždy opečovávána a důkladně servisována. Nový majitel ostatně k autu dostane spoustu dokumentace a faktur, údajně jde o 60 stran papírů.

O pohon se stará atmosféricky plněná osmnáctistovka, známá schopností točit víc než osm tisíc otáček, o výkonu 140 kW. Spřažena je s pětistupňovou manuální převodovkou. Sto devadesát koní nezní oslnivě, jenže Honda Integra Type R je poměrně lehká váha, váží méně než 1200 kilogramů.

A cena? Prodejce za nezvykle zachovalé kupé žádá 32.900 eur, což je v přepočtu asi 836 tisíc korun.

Při hledání hezkých kousků Integry Type R nás ale zaujal ještě jeden exemplář. Je také z roku 1998, nájezd však činí zhruba 170 tisíc kilometrů. Interesantní je na něm spíš původ, jde totiž o verzi pro japonský trh, která má 147 kW a jiné světlomety - jednoduché, úzké a hranaté. Auto má pochopitelně pravostranné řízení.

K mání je v Německu za 19.990 eur, tedy asi 508 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - KANKUNEN
16. 8. 2021 07:10
Konečně pořádné auto
ne nějaký upravený Žigul.