Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Neskutečná finta, jak se vyhnout pokutě za rychlost! Stačí k tomu fólie za pár korun!

Jan Mička
Diskuze (66)
Chytré hlavičky vymyslely způsob, jak policii znesnadnit čtení státních poznávacích značek automobilů. Používají k tomu jednoduchou reflexní fólii za necelou stovku.

Proč dodržovat předpisy, když se dá vymyslet způsob, jak je obejít? Řada řidičů vozí ve svých vozech antiradary, a to nejenom ty pasivní, které zachytí signál zařízení pro měření rychlosti, ale bohužel také aktivní rušičky, které jsou nelegální. Jde ale pouze o jeden z mnoha způsobů porušování zákona, přičemž nejúčinnější jsou obvykle ty nejjednodušší.

Napadlo by vás například, že lze znesnadnit čitelnost státní poznávací značky použitím speciálního nástřiku nebo fólie? První případ je podle odborníků neúčinný, spreje prý nefungují, s fóliemi je to ale horší. Mají totiž speciální odrazivý povrch, který je při běžném ohledání téměř nepostřehnutelný, kamerám a fotoaparátům měřicích zařízení však dokáže pořádně zamotat čipy. Vtip je v přelepení znaků na poznávací značce speciální nálepkou, která se na internetu nabízí za 85 korun za kus. Ani tento způsob však není stoprocentní.

Nálepka plní svou funkci pouze v případě, že je snímek pořízen s bleskem nebo infračerveným světlem. Typicky v temných tunelech a při nočních měřeních radarem, za denního světla svou funkci neplní. Znaky, na které je fólie aplikována, na snímku nejsou vidět a vůz se tak velmi těžko identifikuje. Nemožné to samozřejmě není, zejména pak si když „chytrolín“ přelepí pouze jeden znak poznávací značky, asi ale není potřeba připomínat, že takové jednání není v souladu se zákonem. Jde o přestupek, který nelze řešit v blokovém řízení, hrozí za něj pokuta od pěti do deseti tisíc korun a zákaz řízení na šest měsíců až jeden rok.

Jan Mička
Diskuze (66)
Avatar - Aoyagi
19. 12. 2016 14:42
Re: Jo jo
V ČR? Haha >:D
16. 12. 2016 20:14
Re: ...
To je rada zadarmo drahá. Nemají právo tě ohrožovat. A teď si představ, že by to například mohl být dobrovolný hasič spěchající do zbrojnice k výjezdu. Ten by tu pokutu stejně neplatil, pokud podmínky takovou jízdu dovolovaly.
Avatar - speedfred
16. 12. 2016 19:12
Re: Tady nejde o pokuty
asi som paranoidný aj ja,ale v tomto s Áďom súhlasím.
ideme sledovať a ešte vyberieme aj nejaké dengy
Avatar - speedfred
16. 12. 2016 19:05
Re: ...
...asi mi to tam nalepila bývalá,keď bolo auto na parkovisku - chce ma zničiť >:-[]
16. 12. 2016 17:08
Re: Tady nejde o pokuty
Ty musíš být hrozně paranoidní,