Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan 370Z Nismo Roadster zatím jen jako koncept

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Japonská automobilka si pro Chicago Auto Show připravila koncept, který má otestovat zájem zákazníků o ostřejší 370Z s plátěnou střechou.

Nissan v souvislosti s premiérou konceptu 370Z Nismo Roadster uvádí, že je navržen tak, aby vyzkoušel reakce potenciálních zákazníků na možný sériový model.

Zároveň má případný sériový model přirozeně zapadnout do současné nabídky, kterou pro rok 2015 představují GT-R Nismo, 370Z Nismo, Juke Nismo a Juke Nismo RS.

Koncept samozřejmě vychází ze sériového 370Z Roadster. Odlišuje se od něj podobně jako sériové provedení 370Z Nismo od svého výchozího modelu řadou změn v oblasti techniky i designu.

Nissan 370Z Nismo Roadster má stejně jako aktuální provedení kupé 370Z Nismo nový přední nárazník, s většími nasávacími otvory, přídavnými přívody vzduchu do podběhů kol, červenou lištou Nismo a světla pro denní svícení s LED. Světlomety dostaly tmavý podklad, přepracovány byly prahové lišty i boční zrcátka, nový tvar má zadní nárazník a nechybí ani přítlačné křídlo na zádi.

K úpravám exteriéru patří i sada 19" kovaných kol Rays s pneumatikami Bridgestone Potenza S001 o rozměrech 245/40 R19 vpředu a 285/35 R19 vzadu. Za novými koly se ukrývá výkonnější brzdový systém a podvozek dostal nové pružiny i stabilizátory.

Pod kapotou je samozřejmě atmosférický vidlicový šestiválec o objemu 3,7 litru, který disponuje výkonem 261 kW (350 k) a točivým momentem 373 N.m. V konceptu je použita sedmistupňová automatická převodovka s možností manuálního řazení a nechybí ani viskózní diferenciál se zvýšenou svorností.

Na agresivnější exteriér a ještě sportovnější naladění podvozku i motoru navazuje svým provedením i interiér se sedadly Recaro, volantem obšitým kůží a Alcantarou, upravenými přístroji, audio systémem Bose a multimediálním systémem se sedmipalcovým displejem.

Nissan při premiéře na autosalonu v Chicagu rovněž uvedl, že provedení Nismo v současnosti představuje nezanedbatelných 20 % všech prodaných 370Z.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)