Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Juke-R 2.0 má výkon jako GT-R Nismo, je k vidění v Goodwoodu

Jan Mička
Diskuze (2)
Nissan v roce 2011 dokázal, že lze aplikovat špičkovou techniku i do konzumního městského crossoveru. Dnes přichází Juke-R ve svém druhém vydání.

Už první vydání Nissanu Juke-R působilo jako auto od Batmana. Verze 2.0, jak automobilka „Erko“ pojmenovala, však dostala přepracované nárazníky, nástavce prahů už nevypadají, jako by je designéři pouze nahřáli a překroutili, a nové je také zadní přítlačné křídlo. Hlavní díky karoserie, které Juku-R propůjčují drsný a rozkročený postoj, jsou vyrobeny z karbonu, a protože nedávno klasický Juke prodělal facelift, podřídila se jeho stylu i ostrá verze.

Není snad potřeba připomínat, že se pod povrchem nachází technika z Nissanu GT-R. I v tomto ohledu však byl Juke-R 2.0 pozměněn. Dvakrát přeplňovaný vidlicový šestiválec o objemu 3,8 litru a původním výkonu 480 koní (358 kW) totiž musí držet krok s dobou a nyní produkuje 600 koní, tedy stejně jako Nissan GT-R Nismo. Automobilka sice neuvádí dynamické parametry, o ty tady ale až tak nejde.

Nissan Juke-R 2.0 si odbývá premiéru na Festivalu rychlosti v Goodwoodu a až do konce víkendu bude k vidění vedle supersportovních vozů. Pouze kvůli britskému motoristickému svátku ale nevzniknul. Nissan totiž zanedlouho oslaví pětileté výročí od uvedení standardního Juku, kterého se po celém světě prodalo více než 600.000 kusů.

Doufáme, že se „Erko“ krátce objeví také v Česku. Stejně jako před třemi lety. Tehdy jsme měli možnost vůz vyzkoušet před pražskou O2 Arenou a o zážitek se podělili prostřednictvím jízdních dojmů.

Jan Mička
Diskuze (2)
26. 6. 2015 20:31
fujtajbl
hnusne auto urobili este hnusnejsim... :no:
Avatar - pelikoš
25. 6. 2015 20:52
hmmm
mazec...