Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Pulsar Nismo Concept: Předzvěst ostrého hatchbacku

Ondřej Chamilla
Diskuze (8)
Od dob Almery GTI je zde první klasický ostrý hatchback Nissanu, prozatím však jen jako koncept. Vypadá ale velmi zajímavě a mohl by se zapojit do bojů o krále hothatchů na Nordschleife.

Pokud vypadá standardní Nissan Pulsar jakožto levný vůz zaměřený na prostor, pak musíme říci, že tento koncept verze Nismo jakoukoliv praktickou stránku vozu výrazně potlačuje. Mohou za to nejen devatenáctipalcová kola či zajímavý šedý lak s červenými doplňky, ale hlavně masivní bodykit. Pulsar Nismo tak vypadá patřičně nasupeně, ale přitom alespoň v našich očích stále celkem vkusně. Zádi vévodí hlavně středové koncovky výfuku.

V interiéru rovněž najdeme červené doplňky, stejně jako sportovní tříramenný volant, anatomicky tvarovaná alcantarová sedadla a další detaily. Co se techniky týče, auto zcela jistě dostane výrazně přepracovaný podvozek, o motoru ale nepadlo ani slovo. Pokud můžeme věřit původním předpokladům, tak k pohonu bude sloužit přeplňovaná benzinová osmnáctistovka o výkonu 275 koní (205 kW). Nissan říká, že se má jednat o sportovní model pro zcela novou generaci řidičů.

Vedle Nisma se v Paříži představila ještě nejvýkonnější standardní varianta Pulsaru s šestnáctistovkou DIG-T a 140 kW. Motor má točivý moment 240 N.m. a spolupracuje se šestistupňovou manuální skříní. Dynamické parametry auta ještě neznáme, víme však, že průměrná spotřeba bude šest litrů naturalu na sto kilometrů.

Ondřej Chamilla
Diskuze (8)
Avatar - pelikoš
3. 10. 2014 08:46
Re: ...
;-) :yes:
3. 10. 2014 06:39
Re: ...
Minimálně budou muset přepracovat ten ukazatel rychlosti,protože 205 kW s autem které bude možná lehčí než octavia rs (163 kW,250 km/h) udělá divy
Avatar - pelikoš
2. 10. 2014 18:55
Re: Nismo
:yes:
Avatar - pelikoš
2. 10. 2014 18:54
Re: ...
podle toho, jak vypadají nissan nismo modely, tak 100%
Avatar - Norge
2. 10. 2014 18:42
Nismo
..suhlas, je to :yes: ...pripajam sa NISSAN Europe a NISMO - Thanks :yes: