Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová edice Defenderu má zlaté vrstevnice. To nejdůležitější však není na autě

Marek Bednář
Diskuze (0)

Defender Trophy Edition vznikne v 230 kusech a to nejdůležitější na něm není auto samotné, nýbrž možnost skrz offroadovou soutěž v USA vyhrát účast na expedici v Namibii. Příležitost se však bohužel týká jen Severní Ameriky.

Nejdelší karoserie a kompletně černočerný zevnějšek – až na zlaté vrstevnice na bocích a krytu rezervního kola – nabídne Land Rover Defender Trophy Edition. Je limitovanou specialitkou vyvinutou pro severoamerický trh a vznikne v pouhých 230 exemplářích, z nichž 220 najde zákazníky v USA a 10 v Kanadě.

Jeho technickým základem je verze 130 P400 SE, což znamená zážehový třílitrový řadový šestiválec pod kapotou, který své čtyři stovky koní posílá samozřejmě na všechna kola skrz osmistupňový automat a dvoustupňovou přídavnou převodovku. Číslo 130 označuje nejdelší, 5,4m karoserii, do níž se díky prodlouženému zadnímu převisu vejdou tři řady sedadel.

Video se připravuje ...

Kromě zlatých vrstevnic je tu také spousta příplatkové výbavy, které vozu mají usnadnit jízdu v terénu. Součástí jsou terénní pneumatiky, černé ližiny na střeše či rozšířená možnost nastavení jízdních režimů při jízdě mimo asfalt. A samozřejmě plakety, které světu říkají, že jste si na vůz nenalepili vrstevnice sami, nýbrž že to je limitka z fabriky.

Není ale vše jen pozlátko. Majitelé defenderu Trophy Edition dostanou příležitost se účastnit offroadové soutěže s názvem Defender Trophy Competition letos na podzim. Místo nebude pro všechny, týmů pojede jen 90 po patnáctičlenných skupinách. Cena pro vítěze bude stát za to – je to čtyřdenní offroadový trip v defenderech v Namibii, v horách Erongo a Spitzcoppe.

Jak stojí i výše, na tento speciální defender a s ním spojené soutěže si musíme v Evropě nechat zajít chuť. Severoameričtí zákazníci však budou moci vůz pořídit už během tohoto měsíce za 103 tisíc dolarů, tedy cca 2,26 milionu korun.

Marek Bednář
Diskuze (0)

Doporučujeme