Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Honda Prelude je tu! Elektrický koncept je předzvěstí nového cenově dostupného sporťáku

Lukáš Volšický
Diskuze (9)

Japonská Honda odhaluje novodobého nástupce kdysi populárního kupé Prelude. Bude čistě na elektřinu, ale zda se bude vyrábět je ještě ve hvězdách. Líbí se vám?

Koncem letošního léta se objevila lákavá spekulace, že by Honda v budoucnu mohla znovuzrodit kdysi populární kupé Prelude. Inspirací pro nejnovější domněnky byla přihláška automobilky o novou ochrannou známku se známým jménem, která vyvolala spoustu otázek. Opravdu se můžeme těšit na novou Prelude? A bude vůbec ještě sportovním kupé, nebo novodobým módním SUV? Inu, odpověď už známe.

Japonská značka na právě probíhajícím autosalonu Japan Mobility Show v Tokiu představila novou designovou studii, která se jmenuje Prelude a pokračuje ve stopách původního modelu. Nová Honda Prelude Concept vychází z dnešního designového stylu značky a má výraznou příď i dlouze splývající střechu do zádě s decentním spoilerem. Už aerodynamické rysy současně naznačují plánovanou techniku.

Nová Honda Prelude se představuje jako čistě elektrický nástupce původního benzinového modelu. Automobilka však zatím nezveřejnila žádné informace přibližující techniku nového elektromobilu a sama stojí před důležitou otázkou. Bude se nová Honda Prelude opravdu vyrábět? K výslednému rozhodnutí jistě pomohou marketingové průzkumy i reakce veřejnosti na debut novinky.

Video se připravuje ...

Minulých pět generací kupé Prelude je u automobilových nadšenců stále oblíbeným modelem, i když se nikdy nedočkal takového uznání jako tradičnější japonské zadokolky. Všechny Prelude totiž byly poháněny předními koly a pozdější modely ve svých dobách přinesly i inovativní systém řízení všech kol.

Aktuálně se spekuluje, že nová Honda Prelude by mohla nabídnout až 300 elektrických koní a mohla by být „lidověji“ dostupným sportovním vozem. Na odpověď, zda se skutečně v budoucnu objeví v produkčním portfoliu značky, si však ještě musíme počkat. Pravdou však je, že koncept vypadá, že nemá daleko k přesunu do sériové výroby.

Lukáš Volšický
Diskuze (9)

Doporučujeme

26. 10. 2023 10:39
Re: Přesně to člověk chce
Jo ale ten B3.5l by ji slušel vic :yes:
Avatar - Ozzman
26. 10. 2023 08:59
Re: Přesně to člověk chce
Pořád si můžeš dopřát originál s 2.0turbo, nebo šestiválcem fbenzínu i fdieslu !
http://www.sauto.cz/…laguna/187327407
25. 10. 2023 19:33
Re: Přesně to člověk chce
No jo, ale bohužel čistá elektrika a to do kupé pro radost prostě nehceš... :no:
Avatar - Atomas
25. 10. 2023 17:13
Image
Má charisma asi jako kdysi Ford Cougar...
25. 10. 2023 16:40
Re: Přesně to člověk chce
Pěkná Laguna coupé v novém vydání ;-)