Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW X3: Maskovaný prototyp oficiálně představen

Diskuze (11)
BMW zvolilo nezvyklý způsob představení nové generace SUV X3. Necelé tři měsíce před premiérou na autosalonu v Paříži se na fotografiích ukazuje prototyp v celé své (maskované) kráse. Za těmito „spy photos“ přitom stojí samotná automobilka.

První fotografie chystaného BMW X3 ukazují novinku ze všech myslitelných úhlů, v terénu i na silnici, samostatně i ve srovnání s aktuální generací… jedinou vadou na kráse jsou maskovací fólie, které zakrývají některé části karoserie i interiéru a znemožňují pohled na provedení detailů.

Mnohé proto zůstává skryto, zároveň ale to, co BMW odhalilo, dává odpověď na řadu otázek. Například je s definitivní platností jasné, že nová X3 bude větší ve všech směrech, bude masivnější a dostane mohutnější příď. Ochranné nelakované plasty po obvodu celé karoserie jsou jen evolucí řešení u aktuální generace.

V duchu nedávných novinek od BMW dostane nová X3 větší ledvinky tvořící masku chladiče. Tvar světel zůstává skrytý pod ochrannou fólií, jistotou je ale čtveřice angel’s eyes a lehce zamračený výraz.

Nejvíce maskovány jsou zadní partie, stoupající spodní hrana oken ale nasvědčuje, že boční okno v zadním sloupku bude opět parafrází na legendární Hofmeister-Knick. Toto řešení má kromě současné X3 také menší X1. Jinak zůstává celá záď skryta, a tak zatím můžeme jen domýšlet konečný tvar zadních světel. Jejich silueta rýsující se pod maskovací fólií ale dává tušit podobný design, jaký má X1.

Technické podrobnosti zatím nejsou známy. Zahraniční tisk však uvádí, že nová X3 bude delší zhruba o 8 cm a širší asi o 3 cm. Zavěšení kol je odvozeno od řady 3 Touring xDrive, s náležitými úpravami pro vůz typu SUV. Spekuluje se ale také o použití nové zadní nápravy typu Multilink z připravované generace řady 3.

Motory budou řadové čtyř- a šestiválce. V době uvedení na trh budou zřejmě do značné míry kopírovat paletu aktuálně nabízenou pro současnou X3.

Diskuze (11)
19. 6. 2010 20:34
Haha
na GLK stejne nema.. Mercedes je Mercedes :-)
17. 6. 2010 08:01
Re: Není o čem
Kromě sedmičky. Tam jsou ty dvě chromovaný lízátka po stranách a to vypadá naprosto odpudivě a kolotočářsky
Avatar - Ricardo
16. 6. 2010 17:53
Re: Není o čem
Tak prakticky všechny BMW jsou hezčí v M paketu. Podle mě je to snad i záměr, protože většina současných modelů bez něj vypadá jako by "odfláknutě".
Ale nelakované plasty na X3 (současné a jsem si jistý že i budoucí) se mně líbí, rozhodně víc než samoúčelné minimalistické řešení na X6
16. 6. 2010 14:48
BMW X3
Tohle bude zase jednou pravé BMW. Nejlepší z nejlepších...
Avatar - Ji/Ri
16. 6. 2010 14:36
Super
....krásné měkčené materiály v interiéru, úžasná ergonomie palubky...... taky jsem si vychutnal detaily klik.... >:D Prostě hadr světem vládne. >:D >:D >:D >:D >:D >:D