Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové hybridní Ferrari se představí již za pár dní. Slibuje necelých 1000 koní

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Novinka maranellské automobilky se ukáže světu poslední květnový den. Zatím nevíme, jak bude vypadat, ale prozrazuje něco málo o pohonu.

Sociálními sítěmi začala kolovat pozvánka do Maranella, kde bude 31. května oficiálně představeno nové hybridní Ferrari. Znění je sice strohé, ale dozvídáme se z něj, že pohonná jednotka poskytne výkon 735 kW, tedy 986 koní.

Podrobnosti o novém sporťáku jsou zatím kusé. Něco málo před časem prozradil Louis Camilleri, generální ředitel společnosti, když hovořil o zisku značky za první čtvrtletí roku 2019: „Bude to špičkový hybrid s výkonem supersportu, navíc opravdu krásný,“ uvedl a dodal, že auto bude v hierarchii posazeno nad modelem 812 Superfast.

O jednotlivých částech hybridního pohonného ústrojí se zatím pouze spekuluje. Většina lidí souhlasí s názorem, že novinka Ferrari dostane osmiválec, shodnout se však nedokážou na počtu elektromotorů v útrobách. Zatímco někteří hovoří o jednom elektrickém pomocníkovi, jiní hned o třech.

Ferrari odvedlo skvělou práci a vůz do poslední chvíle udrželo pod pokličkou. Také o ceně se tedy zatím jen spekuluje. Na internetu se objevila informace údajně pocházející od švýcarského dealera automobilky, podle kterého bude stát hybridní model v základu 600.000 euro (v přepočtu necelých 15,5 mil. Kč).

Květnová premiéra však neznamená konec elektrifikovaných novinek Ferrari pro letošní rok. Camilleri už dříve potvrdil, že do konce roku se dočkáme ještě minimálně dvou modelů italské značky. A minimálně jeden bude využívat hybridního ústrojí se základem v šestiválci.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

15. 5. 2019 13:06
Re: výkon a koně
keď už si chcel byť za múdreho a prečítal by si si po sebe ten link z wikipedie, tak by si zistil že existuje metrická konská sila a mechanická (imperiálna) konská sila
Metrická 1kW = 1,36 k a Imperiálna 1kW= 1,341 HP, imperálna sa používa zväčša v USA, Veľkej Británií a v krajinách Commonwealthu, u nás sa používa tá prvá.
Takže stále to má správne, len nie podľa toho čo je u nás zaužívané
Avatar - Dzakobo
15. 5. 2019 09:49
A je to tady
Předpovídal jsem, že se nabídka Ferrari promění na hybridy s přeplňovanými V8 a V6. Uvidíme, jak dlouho budou držet V12, leda v nějakých specialitkách, ale ani tak bych moc dlouhý život V12 netipoval.
15. 5. 2019 00:22
výkon a koně
u Ferrari mají poníky nebo je jeden KW pořád 1,36 koně? co takhle trocha matematiky ze základní školy,než napsat takovou amatérskou hovadinu?
https://cs.wikipedia.org/…%C3%A1_s%C3%ADla