Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novodobá Škoda 1203 by mohla vypadat takto. Líbila by se vám?

Marek Bednář
Diskuze (20)

Dvanáctsettrojka ani žádná jiná užitková škodovka se jistě nevrátí, ale kdyby takový plán existoval, mohla by stát třeba na základech Volkswagenu ID. Buzz. Takto si ji představuje český nezávislý designér.

Jak by mohla vypadat Škoda 1203, kdyby se mladoboleslavská automobilka rozhodla – či snad spíše, kdyby k tomu dostala svolení z vedení koncernu – postavit vlastní užitkové auto, se zamyslel grafik Honza Lušovský. Přináší ilustraci modelu v osobní i „cargo“ variantě.

Nejvýraznějším prvkem vozu zcela jistě jsou kulaté přední světlomety. Mnohem více ladí s původní „dvanáctsettrojkou“, než s dnešním designovým jazykem Škodovky, takže kdyby mělo v Mladé Boleslavi skutečně něco takovéhoto vzniknout, přinejmenším příď by jistě vypadala jinak.

Video se připravuje ...

Zezadu je vůz ryze moderní a lampy spojené linkou napříč zádí vypadají zajímavě, stejně jako lehce zkosená záď, která je jasným odkazem na původní 1203. Zdvojené A-sloupky zase ukazují na to, jaký technický základ by nový vůz mohl mít – Volkswagen ID. Buzz.

Honza Lušovský připravil kromě verze „mikrobus“ také skříňový vůz v barvách České Pošty, výroční verzi s plastovými nárazníky a plechovými koly – ale všimněte si, že i zde jsou kamery místo klasických zrcátek – a dále pohřební vůz a sanitku.

Že se do výroby takový vůz dostane, je krajně nepravděpodobné. I druhá generace roomsteru, která byla de facto přeznačkovaným Volkswagenem Caddy IV. generace, nedostala v roce 2015 zelenou, i když byla v podstatě připravená.

Přesto se můžeme zasnít - líbilo by se vám, kdyby Škodovka dala do výroby takovéto auto? Hlasujte v anketě a do komentářů se podělte o nápady, jak její design vylepšit.

Anketa

Líbila by se vám takováto užitková škodovka?

Ano, tak, jak je
Pokud by dostala designový jazyk Škody, tak ano
Ne, nezachrání ji nic
Je jedno, jak vypadá, hlavně aby byla
Je jedno, jak vypadá, Škoda užitkové auto nepotřebuje

Marek Bednář
Diskuze (20)

Doporučujeme

15. 11. 2023 22:45
Re: Vyzera to dobre
Retro auto ale můžeš stavět jen a pouze jako vzpomínku na vysoce kladně přijimané auto, a to 1203ka rozhodně nebyla. Naopak je u nás po desetiletí 1203ka považována za přesnou ukázzku toho, jak by dodávka neměla konstrukčně vypadat! :-O :no: :no: :no:
14. 11. 2023 22:54
Re: Dvě věci
Naprostý souhlas, tahle malůvka by snad nikoho ani okouzlit nemohla. Jednak nemá z 1203 nic a navíc nemá ani takový status jako má busík T1 :no:
Avatar - wakantanka
14. 11. 2023 12:24
Re: Re: Vyzera to dobre
...sim tě, to už je tu akoby miestny folklór, bulvárny nadpis aby boli klicky a sem tam aj článok čo sa dá prečítať :)
Avatar - wakantanka
14. 11. 2023 12:23
Re: Re: Vyzera to dobre
Jak že neni? Volá sa to Toyota čosi verso nie? :D
Avatar - KANKUNEN
14. 11. 2023 11:59
Re: Re: Vyzera to dobre
Naftová verze není, z auta co šlo jak rohlíky je neprodejná verze.