Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Hyundai z Nošovic se jmenuje ix20. Uvidíme jej v Paříži

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Pařížská výstava Mondial de l’Automobile 2010 bude místem světové premiéry nástupce modelové řady Matrix. Nový Hyundai ix20 je blízkým příbuzným vozu Kia Venga.

Automobilka Hyundai zatím zveřejnila pouze první skicu nového modelu a jeho definitivní název. Na první fotografie si budeme muset zřejmě necelý měsíc počkat. Premiéra se uskuteční v Paříži 30.9.2010.

Design novinky se bude - podle špionážních snímků a první kresby - lišit zejména na přídi a na zádi. Maska nového mini MPV, vycházejícího z platformy pro malé vozy koncernu Hyundai-Kia, bude mít výraznější tvarování než má Venga. To přesně odpovídá evropštějšímu charakteru modelů značky Kia, které jsou určeny pro starý kontinent.

Designéři a technici v rüsselsheimském vývojovém středisku naroubovali styl ‘fluidic sculpture’ z ix35 na menší rodinný model. Písmeno x v názvu v tomto případě znamená blízkost univerzální kategorii crossoverů. S pohonem všech kol se nepočítá.

Výroba nového modelu bude probíhat v závodě Hyundai Motor Manufacturing Czech v Nošovicích, kde již vzniká Kia Venga a Hyundai i30. Předchůdce Hyundaie ix20 - model Matrix - se do nedávna vyráběl pro evropské trhy v Turecku. Turecký závod nyní vyrábí pětidveřové modely i20, které se již pro evropské trhy nedováží z Indie, jako tomu bylo v prvním roce výroby malých hatchbacků.

Do Paříže přiveze Hyundai také modernizovaný mini-hatchback i10 a nový motor 1,0 l.

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Avatar - Glaukos
3. 9. 2010 16:30
Re: Re:
a v rozletu jen tak nepřestanou
Avatar - igor77
3. 9. 2010 11:03
Re: Re:
přijde mi, že jsou korejci dost v rozletu, s těmi novými modely... :-!