Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Lotus Esprit má dorazit v roce 2020 jako vlajková loď své značky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Lotus připravuje moderní interpretaci jednoho ze svých neslavnějších modelů. Dočkat se jí máme do dvou let a nemá být jedinou novinkou v nabídce britské značky.

Lotus v loňském roce zamířil pod křídla čínské automobilky Geely a díky tomu má mít nyní dostatek financí k vývoji zcela nových modelů, s nimiž se má ze slavného a tradičního výrobce sportovních automobilů proměnit i v obchodně úspěšnou firmu.

Za tímto účelem se má v nabídce objevit SUV, jehož vzhled má být znám ještě během letošního roku a podle posledních dostupných zpráv využije techniku značky Volvo.

Lotus využije rozšíření své palety modelů o SUV podobně jako značka Porsche a i nadále hodlá zůstat specialistou na sportovní vozy. Za tímto účelem se máme již v roce 2020 dočkat dvojice nových sportovních modelů.

Informace o této dvojici se objevily již začátkem letošního roku, ale až nyní Jean-Marc Gales, generální ředitel automobilky Lotus, v rozhovoru pro Autocar lehce poodhalil, na co se můžeme těšit.

První z těchto dvou nových modelů se má totiž stát vlajkovou lodí značky Lotus v její nabídce figurovat nad modely řady Evora. Tato novinka se má stát moderním nástupcem modelu Esprit a vynikat z hlediska jízdních vlastností, aerodynamiky i nízké hmotnosti.

V případě druhého sportovního modelu značky Lotus pro rok 2020 je prozatím k dispozici minimum informací, ale v současnosti se předpokládá, že se bude jednat o typ, který vyplní mezeru mezi Elise a Exige nebo zcela nahradí Elise a zároveň bude nabízen i ve výkonnějších provedeních.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Barrichello
10. 5. 2018 08:48
Re: Lambo
To co je na fotkách je koncept z roku 2010, takhle to určitě vypadat nebude >:D :-)
Avatar - Googlit
9. 5. 2018 16:55
Re: Lambo
malý obšleh no :-)
Avatar - Emel
9. 5. 2018 16:35
Lambo
Je to takové baby-lambo... ale jo, proč ne, líbí. Zajímalo by mě, co dělá to červené tlačítko... tipuju přídavné spalování nebo katapult :-)