Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Scénic Conquest: Renault dobyvatel

Ondřej Láník
Diskuze (15)
Místo hardcorového Scéniku RX4 zaujme od června 2007 softcorový Scénic Conquest.

Renault - zakladatel okrajového segmentu velkoprostorových vozů s outdoorovým stylem - se letos v Ženevě vrátí na tento trh s novým modelem. Na rozdíl od předchozího obrněného Scéniku RX4 se Scénic Conquest nemůže chlubit pohonem všech kol. Podobný model již nyní nabízí Volkswagen (CrossGolf) a brzy se na trhu objeví také Roomster Scout.

Za dobrodružný vzhled Scénik Conquest vděčí několika málo úpravám vnějšího vzhledu, které spočívají v zavedení nových plastových nárazníků, prahových nástavců a ochranných lišt kolem celého vozu. Kombinace tmavě šedých a stříbrných plastů s deseti živými odstíny rodinného MPV má budit dojem vozu kategorie SUV. Cayenská oranžová barva je exkluzivně v nabídce pro tento model. Terénní schopnosti nejsou o mnoho lepší než v případě běžných Scéniků, ale například průchodnost se zlepšila díky větší světlé výšce (+20 mm). Odpovídající změny doznala charakteristika podvozku i nastavení systémů jízdní stability.

Variabilita a pohodlný život v interiéru Scéniku se nemění. Cestování zpříjemňuje bohatá výbava a materiály určené exkluzivně pro tento model.

Scénic Conquest se bude od června prodávat na hlavních evropských trzích. K dispozici budou dle národních specifikací až čtyři motory: 1,6 16V (82 kW), 1,5 dCi (78 kW), 2,0 16V (98,5 kW) a 1,9 dCi (96 kW).

Ondřej Láník
Diskuze (15)
Avatar - freeman
22. 2. 2007 07:49
Dobyvatel ?
Dobyvatel ? >:D Akurát tak dobijete svoju pred zahrádku ! >:D >:D >:D
Avatar - Pjenkava
21. 2. 2007 16:24
To je nahovno tahle kategorie...
K čemu plasty, když nevyjede ledovej kopec o nic líp, než standartní verze... To platí i pro CrossGolf a Roomster Scout. S pohonem 4x4 by to mělo smysl. RX4 bylo výborný auto.
21. 2. 2007 12:47
Re: Za zenitom
Co tak dat si trosku lepsi pozor na pravopis a preklepy? ;-) To co Ty tvrdis je subjektivny dojem. Konkurencia pre CrossGolf to naozaj nie je, neda sa porovnavat minivan a klasicky hatchback, aj ked su podobne olepene plastami.