Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový účinný policejní systém pro zastavování vozidel (2x video)

David Bureš
Diskuze (121)
Nová zařízení pro zastavování zločinců podle amerického výrobce zastaví auto rychle, bezpečně a jednoduše.

Nejen americká policie pro zastavení pronásledovaných vozů používá pásy s hroty. Arizonská společnost Pacific Scientific představuje dva nové pomocníky, kteří mají zastavování vozidel ulehčit, zároveň mají snižovat riziko zranění policistů.

Zařízení Pit-BUL (Ballistic Undercarriage Lanyard, což by se dalo přeložit jako balistická šňůra na podvozek) na první pohled vypadá jako konvenční retardér. Při jeho přejetí však z retardéru vystřelí síť, která dané vozidlo okamžitě zastaví.

Toto zařízení je určeno pro použití na hraničních přechodech nebo vjezdech do vojenských základen. Exemplář tohoto retardéru stojí asi 29.000 dolarů (cca 563.000 Kč). Nevýhodou je fakt, že síť je jen na jedno použití, nová stojí 3.000 dolarů (58.000 korun).

To NightHawk je mobilní záležitost. Jedná se o pás s bodci, který je možné dálkově vystřelit z kontejneru. Výhodou pásu je fakt, že se může po akci díky motoru zase hned zatáhnout zpět. Automobilu, který honí pronásledovaného, tak nehrozí propíchnutí pneumatik. Dálkové ovládání zase sníží nebezpečí zranění policisty.

David Bureš
Diskuze (121)
Avatar - Ronault.
13. 3. 2013 19:28
Re: Nechápu
Proklikal jsem v rychlosti pár videí a nejvíc mě pobavil tenhle, který tvrdí, že politici nevymyslí nic jiného než se někomu drží policajti za *... a kdyby ho nechali jet, tak by to v pohodě projel, protože Marty byl dobrý řidič, jak jsme mohli vidět v mnoha hrách...

[odkaz]

to hovoří za vše a Alambert by se měl přestat zastávat svých vrstevníků... 8-s
Avatar - Rampa89
12. 3. 2013 21:34
Re: Zátaras
Člověče, je ale dost podstatný rozdíl mezi najetím do policejních aut, která ho mají za úkol zastavit, a nebo do civilních, která se do dané situace dostanou následkem zásahu policie, bez ohledu na to, zda tu někdo bazíruje nad smyslem pojmu zátaras (v tomto případě byl důsledek uplně stejný, ale škody diametrálně odlišné - k tomu zátarasu). Samozřejmě, že všelijaké metody, které policie v takových případech může použít, spolu nesou nějaké riziko, to je ale zase úkolem policie to riziko minimalizovat a tedy, např., neroztáčet pronásledované vozidlo (nárazem do zadní části, tzv PIT manévr) v blízkosti ostatních, na honičce nijak interesovaných, řidičů, což by mohlo mít stejný výsledek, ne-li horší, jako zásah, o kterém se tu vedou spory.
Avatar - Rampa89
12. 3. 2013 21:20
Re: Zátaras
Naprostý souhlas!
Avatar - Ham.
11. 3. 2013 23:55
Re: Zátaras
….. Mladík nejprve směřoval po D1 směrem na Vyškov a sledovalo jej auto bezpečnostní agentury, poté sledování převzali policisté. Ve Vyškově ujíždějící auto otočilo a vracelo se směrem na Prahu. Na 207 kilometru jej začala sledovat hlídka z oddělení v Chrlicích. Na 168 kilometru se za ním vydala další hlídka z oddělení Domašov. Té se Audi podařilo na 139. kilometru předjet ve velmi vysoké rychlosti a snažila se jej zastavit. Mladík do policejního vozu dvakrát narazil a pokračoval vysokou rychlostí dál a na výzvy k zastavení nereagoval.....
Takže už někde od Brna bude určitě na policejním videu z Passatů zdokumentováno jak skoro 100km které ještě ujel dodržoval dovolenou rychlost 130km/h a jak se ohleduplně choval k ostatním účastníkům provozu.
Avatar - Ham.
11. 3. 2013 20:59
Re: Zátaras
Když při předchozí jízdě poničil osm aut a dvakrát naboural i do policejního auta tak není důvod myslet si, že do kolony nechtěl nabourat. Prostě cokoliv mu stálo v cestě tak do toho napálil. Nebezpečný šílenec co si z NFS přesedl za skutečný volant.