Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový VW Caddy vykreslen podle špionážních fotek. Největší zvláštnost má vzadu

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Osmá generace Golfu i veledůležitý elektromobil ID.3 jsou venku a Volkswagen se může soustředit na další produkty svého portfolia. V příštím roce odhalí nástupce modelu Caddy.

Protože měl Volkswagen v posledních měsících hodně důležitých novinek, o novém Caddy se příliš nemluvilo. Před pár dny ale sítěmi začala kolovat série špionážních snímků ze Skandinávie, která pokračovatele populárního pracanta zachycuje s vrstvou maskování. My jsme nelenili a poprosili našeho šikovného grafika Jana, aby na jejich základě nakreslil možnou podobu sériového auta. Výsledek si můžete prohlédnout v galerii.

Všeobecně se očekává, že po vzoru ostatních modelů zvolí Volkswagen konzervativnější strategii vzhledových úprav. Těšit se můžeme na nové světlomety či lehké korekce nárazníků, v zásadě ale Caddy zůstane tím, čím bylo doposud. Na špionážních snímcích jsme si všimli ještě jednoho zajímavého detailu: loga automobilky nad stěračem. Náš grafik si s tím poradil tak, že jej překryl sklem. Tohle řešení si přitom nevycucal z prstu, podobně Volkswagen postupoval u konceptu VW Up! z roku 2007.

Vyjma inovovaného designu se zapracuje rovněž na interiéru. Očekáváme kvalitnější materiály a po vzoru Transporteru T6.1 digitální pracoviště řidiče s nejmodernější verzí multimediálního systému. Řada samozřejmě přijde i na techniku v útrobách. Očekáváme platformu MQB, ale říká se, že některé menší komponenty mohou pocházet ještě z doby šestkového Golfu.

V několika výkonnostních variantách se pod kapotou objeví dvoulitrový turbodiesel TDI, jenž půjde volitelně párovat se samočinnou převodovkou DSG. O paletě benzinových motorů se zatím moc nemluví, ale očekává se, že vybrané varianty budou vybaveny mild-hybridními systémy.

Auto se nadále pilně testuje a podle některých zdrojů by se mohlo představit už příští rok na ženevském autosalonu. K prvním zákazníkům by tak mohlo zamířit už závěrem příštího roku, spíše jej ale očekáváme v roce 2021.

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - LEGOPARK
21. 12. 2019 10:00
Velmi sa vas kreslic nepredviedol...
https://www.autorevue.cz/…-gti-pro-delniky
19. 12. 2019 18:49
Re: dfbdf
Možno 1,6 TDI 55 kW... ;-)
Avatar - lordlord
19. 12. 2019 17:23
dfbdf
doufám, že se pod kapotou neobjeví něco na způsob 2,0 tdi 55 kW.
Avatar - WinDiesel
19. 12. 2019 11:52
Re: Roomster
Mám pocit že takto vyřešili problém s náklady vynaloženými na Roomster 2, nedivil bych se kdyby plánovaný a stopnutý pickup Škody byl postaven společně s Caddy a Roomsterem.
A zbyl z toho jen Caddy.
Trefils hřebíček na hlavičku.
19. 12. 2019 09:42
Taká záludná otázka
Čo že je to na ňom nové? Pán grafik sa teda neprekonal. Realita bude asi o veľký kus inde. Už aj vo VW hádam prišli na to, že dizajn musí kráčať vpred, stagnácia a evolúcia nebude fungovať večne. Caddy je rovnaký už príliš dlho.