Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Caddy se může stát nejlepším přítelem psů ve službách policie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Volkswagen Užitkové vozy ve spolupráci s britskou společností PressFab Evo Ltd připravil model Caddy v provedení pro převoz psů. Tato úprava je určena v první řadě pro policejní sbory, čemuž odpovídá i jeho další dodatečná výbava.

Volkswagen Užitkové vozy má ve Velké Británii program „Blue-Light“, který je zaměřen přímo na úpravy vozidel z nabídky této německé značky pro služby policejních sborů. V rámci tohoto programu byl nedávno představen model Transporter v úpravě pro převoz vězňů a patří do něj i model Caddy, který je určen pro přepravu služebních psů.

Exteriér takto upraveného modelu Caddy plně odpovídá standardním provedení vozidel daného policejního sboru od barevného provedení až po umístění výstražných světel. Samozřejmostí je i siréna.

V prostoru pro posádku se oproti standardnímu provedení odehrává jen málo změn a ty souvisí s umístěním kontrolních a ovládacích prvků přídavného vybavení. Poněkud odlišná je pak situace v nákladovém prostoru, v němž je usazen kotec, který může poskytovat prostor dvojici středně velkých psů.

Prostor pro služební psy je vybaven senzory, sledujícími teplotu a řidič ji může prostřednictvím ovládání klimatizace upravovat s ohledem na to, jestli je zde příliš horko nebo naopak chladno.

Základem pro tuto konverzi, kterou provedla společnost PressFab Evo Ltd v Bedfordshire, se stal Volkswagen Caddy v provedení Highline s motorem 2.0 TDI v provedení s nejvyšším výkonem 110 kW (150 k) a točivým momentem 340 N.m ve spojení s šestistupňovou manuální převodovkou.  

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme