Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa B: Tohle auto kdysi změnilo český trh. Našli jsme raritně zachovalý kus!

Martin Vaculík
Diskuze (24)
Druhá generace malého Opelu Corsa se vyráběla od roku 1993, ale k hlavnímu dějství, aspoň co se českého trhu týče, nastoupila až v roce 1996.

Video se připravuje ...

To se speciální model Eco, obraný o posilovač řízení i veškerou jinou výbavu, dostal na cenu 239 900 Kč. Byl tak prvním novým zahraničním autem, o kterém mohl uvažovat zájemce o felicii, jejíž základní verze vyšla na 219 900 Kč. Pod kapotou Corsy bývala dvanáctistovka s 33 kW, základní felicie měla třínáctistovku s 40 kW. Oba motory počátkem roku 1996 ještě vystačily s jednobodovým vstřikováním, vícebodové dostala paradoxně dřív felicia - už v létě 1996.

Proti těžkopádné felicii působila corsa neuvěřitelně moderně, byť, jak ve videu říkáme, bylo to spíš zdání než věc skutečné technické podstaty. V každém případě do jejích kulatých tvarů se mnozí zamilovali (dámy) a šlo o velmi úspěšný model. Pokud máte pocit, že naše nadskakování nad raritně zachovalým kouskem z AAA Auto je infantilní nadšení, a že takovou corsu má na vsi v garáži každý druhý, tak se pořádně dívejte kolem sebe. Třeba celý den. Uvidíte jednu či dvě, obvykle zrezlé. Pokud si corsy mohly s feliciemi v něčem opravdu podat ruku, tak to byla koroze karosérie - německý vůz snad hlodala ještě více. A zatímco felicie se systémově na českém venkově vybavovaly novými povrchovými díly a vyvařovaly, neboť vše bylo za hubičku, tak corsy když prorezly, putovaly do šrotu. Proto auto, jehož obliny byly na přelomu tisíciletí koloritem českých ulic, v podstatě zmizelo a zachovalému kousku věštíme sběratelský potenciál.

Motoristický novinář z Corsy B obrovsky jihne už proto, že její hozenou rukavici rychle zvedly Ford Fiesta i Seat Ibiza, z fejetonků o nedostupných zahraničních autech se náhle staly žádané praktické informace, zkrátka od těch dob je stále o čem psát.

Martin Vaculík
Diskuze (24)
15. 11. 2017 22:50
Re: Raritně zachovalý kousek z AAA ?
>:D >:D >:D
15. 11. 2017 22:49
Re: AAA
klasika AAA = podvod
Avatar - žlababa
13. 11. 2017 14:12
Raritně zachovalý kousek z AAA ?
Neříká se tomu oxymoron?
Avatar - KubikCv
13. 11. 2017 13:00
Corsa 1.7 D
Kamarád má v rodině jako cvičku do práce Corsu B 1.7 D Isuzu...natočíno má přes 400tisíc a motor je pořád v nej kondici. Karoserie po menší opravě a laku pořád jak nová. Jen se nedávno odporoučelo zadní uložení tlumiče :-)
13. 11. 2017 12:11
corsa v topu
Moje tetka ma taky jednu velmi hezkou corsu nablejskanou a vymazlenou jak se patri na bezdetnou ctyrycitku :D, ta corsa je jak nova a taky z acek, problem je jen dle meho v tom ze auto jak nejezdi tak pak neslpouzi jak by melo...