Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa - decentní facelift po třech letech

Jiří Štacha
Diskuze (19)
Čas nezadržitelně letí a výrobky je zapotřebí inovovat - to si řekli také v rüsselsheimském Opelu a tak ve třetím roce prodeje Corsy přichází její modernizovaná verze.

Čas nezadržitelně letí a výrobky je zapotřebí inovovat - to si řekli také v rüsselsheimském Opelu a tak ve třetím roce prodeje Corsy přichází její modernizovaná verze. Nová Corsa přichází s inovovaným designem, šesti různými profily výbavy, rozšířenou standardní i příplatkovou výbavou a moderními motory (blíže popsáno zde).

Nový vnější vzhled Corsy přináší nová maska chladiče v Opelově příznačném lichoběžníkovém tvaru. Moderně vyhlíží i tzv. 3D světlomety. Praktickou novinkou se mohou pochlubit čelní a zadní nárazník a to v podobě ochranných lišt. Inovací prošel i interiér kde jsou použity nové barvy a materiály čalounění. K technické inovaci v interiéru došlo u zadních sedadel, která nyní poskytnou více variability.

Modelový program Corsy bude nyní tvořen šesti různými profily. Tří i pětidveřovou Corsu si bude možné vybrat kromě verze základní i ve verzi "ECO", "ENJOY", "COSMO", "SPORT" a "GSI".

Další vylepšení se týká bohatšího standardního vybavení. Všechny Corsy budou nyní navíc vybaveny brzdovým asistentem a funkcí světel, která po zaparkování ponechá po určitou dobu v činnosti venkovní osvětlení vozu, aby se cestující mohli pohodlněji dostat domů. K rozšíření dojde i u příplatkové výbavy, kde si bude možné navíc objednat systém jízdní stability ESP, tempomat a xenonové světlomety. Automatizovaná manuální převodovka Easytronic bude nyní dosažitelná i v turbodieselu 1,3 CDTI.

Jiří Štacha
Diskuze (19)