Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opelu se na českém trhu daří, v prvním čtvrtletí prodal 1.903 aut

David Bureš
Diskuze (62)
Opel v prvním čtvrtletí roku těžil z prodejní akce Opel 24 hodin. Růst prodejů očekává i v dalších měsících.

První čtvrtletí letošního roku bylo na českém trhu pro značku Opel velice úspěšné. Výrobce za tuto dobu v Česku prodal 1.903 osobních a lehkých užitkových aut, což představuje nejlepší výsledek od roku 2004, od kdy Svaz dovozců automobilů (SDA) používá data z Centrálního registru vozidel.

Ve srovnání s prvním čtvrtletím loňského roku Opel prodal o 543 vozů více, což představuje meziroční nárůst o významných 40 procent. Jedná se o druhý největší nárůst z deseti nejúspěšnějších značek na českém trhu. Pokud se zaměříme jen na osobní vozy, tak Opel od ledna do března prodal 1.803 automobilů.

Opel v současnosti drží 3,8% podíl na trhu s osobními vozy. Pokud se odečtou takzvané reexporty, má Opel podle statistik agentury Médea dokonce 4,2% podíl na trhu.

„Na výborných výsledcích za první kvartál se již projevila únorová kampaň „Opel 24 hodin“, během které jsme prodali skvělých 1150 vozů,“ vysvětluje tento úspěch generální ředitel českého zastoupení Opelu Pavel Šilha. Ne všechny vozy prodané v rámci této prodejní akce byly již předány zákazníkům a registrovány, proto Opel bude z této kampaně těžit i ve statistikách za druhé čtvrtletí letošního roku.

Zatímco ještě v roce 2013 byl Opel desátou největší značkou na českém trhu, v prvním čtvrtletí letošního roku drží osmou příčku. V žebříčku prodejů osobních aut Opel skončil v březnu díky 796 prodaným vozům na šestém místě mezi značkami.

Také v příštích měsících automobilka díky novinkám v nabídce očekává nárůst prodejů. Na trh již vyjelo nové Vivaro, Adam v terénní verzi Rocks a především nová Corsa. Mokka pak již brzy nabídne nový tichý turbodiesel 1.6 CDTI.

David Bureš
Diskuze (62)
Avatar - Hammunasakra
4. 4. 2015 20:49
Re: Srdce Opelu přestalo tlouct,
To je jasný že končim. Za větu: "Myšlenka to je možná i správná" se nedá s ničim jinym než popravou počítat :-)
Nejde vo žádný sympatie to s tim nemá co dělat. Nevim proč to odmítáš brát v potaz s tim jednim pytlem sem to myslel fakt vážně. De mi vo vliv na myšlení lidí a chování celý společnosti. To se dá těžko objektivně změřit a proto taky píšu vo myšlence která je nejspíš správná.
Sme 26. rok po revoluci a socialistická realita má na chování myšlení a chování lidí doteď vliv. Podívej se jen co třeba hrajou ve většině rádií. Koncem 80. let se lidi Michalu Davidovi smáli teď skládal hudbu k 25. výročí revoluce :yes: >:D
25 let po konci války takovejhle vliv nacisti na chování lidí neměli ani náhodou. Co myslíš? ;-)
Avatar - Hammunasakra
4. 4. 2015 14:05
Re: Srdce Opelu přestalo tlouct,
Ty nebudeš v logice moc dobrej viď :-)
Myšlenka že NSDAP tady na lidech napáchala menší škody než KSČ je za prvný možná i správná a za druhý neznamená že kdo to vysloví je nacista. To bys ty kterej si furt stěžuješ na to samý s Ruskem měl dobře vědět. Já nacisty a komunisty házim do jednoho pytle a ten do hluboký propasti a přitom s tou myšlenkou souhlasim
To by k tvej debilnim konstruktum vo kterejch sám víš že sou kravina asi stačilo. A tady nejsme v politice takže nepočítej že stokrát vopakovaná kravina se stane pravdou ;-)
Avatar - Hammunasakra
4. 4. 2015 12:13
Re: Srdce Opelu přestalo tlouct,
Jo všim sem si jak má dobrej přehled vo oboru tak technickejm diskuzim se vyhýbá jak čert kříži nebo rusofil Budapešťskýmu memoradnu :-)
Avatar - Hammunasakra
4. 4. 2015 11:46
Re: Srdce Opelu přestalo tlouct,
Fakt nemám rád když lžeš. Tak kdyby to nebyl úmysl a fakt ti to dovopravdy uniklo: Nacistický i komunistický * patřej do jednoho pytle. A že mi imponujou komunisti to asi nechceš tvrdit žejo ;-)
A jestli chceš zůstat v týhle dementní úrovni tak bych použil tvuj ubohej styl a můžeš začít kamarádit s jossalitem zrovna na mě v jiný diskuzi zkouší podobný trapnosti jako ty
Avatar - Hammunasakra
4. 4. 2015 11:17
Re: Srdce Opelu přestalo tlouct,
To nekonečný vopakování je obsedantně kompulzivní porucha? Nestyď se a zajdi k doktorovi. Dost lidem se uleví a popravdě asi i tobě. A bacha tohle neni pokus vo urážku! ;-)