Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pár udělal z Mercedesu Actros neobvyklý hotel na kolech. Nabízí dokonce dvě patra

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Mercedes-Benz Actros známe i jako luxusní obytný vůz. Tenhle exemplář jde ale ještě mnohem dál.

Jde totiž rovnou o pojízdný hotel. Jmenuje se jednoduše Truck Surf Hotel a stojí za ním dvojice Daniela Carneiro a Eduardo Ribeiro, která už před lety propadla cestování v obytňácích a surfování. Prostřednictvím hotelu na kolech chce pár podobné zážitky, jaké s "bydlíky" prožíval, zprostředkovat i dalším lidem.

Hotelový Actros je zajímavý z mnoha důvodů. Je tu například chytrá konstrukce obytného prostoru s výsuvnými částmi, díky nimž hotel nabízí hned dvě patra.

V prvním najdeme společenskou nebo-li obývací místnost, kuchyň, koupelnu se sprchou a toaletu. V horní části se nachází pět pokojů - čtyři jsou s palandami, jeden s velkou manželskou postelí. Všechny pokoje jsou vybaveny klimatizací a na palubě je také WiFi.

Truck Surf Hotel se pohybuje v Portugalsku, a to od konce dubna do začátku října, od listopadu do konce února putuje po Maroku. V obou zemích se samozřejmě jezdí hlavně po místech vhodných k surfování. Daniela přitom zastává roli průvodce, Eduardo učí začínající nebo méně zdatné zájemce surfovat.

Pár nabízí zhruba týdenní cesty trvající od neděle do soboty. Pro jednotlivce ceny začínají na částce 737 eur, což je v přepočtu necelých 19 tisíc korun, k dispozici je ovšem i pronájem celého pojízdného hotelu, například skupinou cestovatelů. Za týden si dvojice účtuje nejméně 4455 eur, tedy asi 113 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme