Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Patentové snímky odhalují nové kupé od BMW. Nebo jde o příští Batmobil?

Jan Mička
Diskuze (3)
Patentové snímky ukazují kupé s velmi nízkou přídí a nafouknutou střechou. Mohlo by jít o nový přírůstek do rodiny BMW i.

Podle patentových snímků vůz působí jako městské přibližovalo pro Batmana, ve skutečnosti by se ale mohlo jednat o nový model rodiny BMW i. Podle čínských médií jde o oficiální materiál vozidla s vodíkovým pohonem, spíše se ale díváme na plug-in hybrid ve stylu sportovního BMW i8.

Už dlouho se hovoří o příchodu modelu i5, kterého by mohly být futuristický vůz předzvěstí. Podle dřívějších informací však půjde o čtyřdveřový sedan s délkou okolo 4,7 metru, což tento koncept očividně není. Interiér bude zřejmě navržen v konfiguraci 2+2 a přístrojová deska převezme podobné ztvárnění jako v případě i3, jsou to ale pouze spekulace.

Vozy s palivovými články by se měly v portfoliu BMW objevit nejdříve po roce 2020, v případě BMW z patentových snímků se tedy přímo nabízí použití techniky BMW i8. Prim hraje přeplňovaný benzinový tříválec o objemu 1,5 litru a výkonu 170 kW, kterému sekunduje elektromotor s 96 kilowatty. Kombinovaný výkon je velmi slušných 266 kW, což je v případě i8 zárukou výborné dynamiky. Z 0-100 km totiž zrychlí za 4,4 sekundy a může uhánět rychlostí 250 km/h.

U modelu BMW, který vidíme na obrázcích, ale o výkon zřejmě až tak nepůjde. Mohlo by totiž smýšlet podobně jako Volkswagen XL1 s litrovou spotřebou (i8 v kombinaci spotřebuje 2,1 l/100 km). K příznivým hodnotám má dopomoci výborná aerodynamika a zapomínat nesmíme ani na nízkou hmotnost, které BMW u modelů i3 a i8 dosahuje hlavně použitím karbonového monokoku. Pro zajímavost – podvozek a karoserii BMW i3 drží pohromadě pouze čtyři pojistné šrouby, zbytek obstarávají lepené spoje.

Jan Mička
Diskuze (3)
5. 11. 2015 07:43
Mirájek vod Baworáčku
predzvest hruzovlady servisu a modla vsech servisaku, urcite to totiz bude vodiku benzinovej hybrid, kde jako primarni bude vodikovej pohon s baterkama jako v hybridech, ale aby to vubec mohlo jezdi protoze vodik se neda natankovat upkne vsude, tak to bude mit jeste 3 valec na benzin a 5 litrovou nadrz, ale jinak to vypada jako uplne normalni male oskli...hnusne auto :-)
Avatar - Aoyagi
4. 11. 2015 23:00
Civic?
Já v tom docela jasně vidím osmou generaci evropského Civica.
4. 11. 2015 20:10
vypadá to
jak přebouchaná Toyota Mirai. zdá se, že jejich partnerství přerostlo v lásku:)