Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peking 2006: Volkswagen Neeza - čínský sen

Michal Fokt
Diskuze (24)
Na pekingském autosalonu se představí studie luxusního rodinného vozu Volkswagen Neeza.

Studie crossoveru Neeza je kombinací kombíku se stylistickými rysy kupé, který je schopný jízdy v lehkém terénu. Design vozu vznikl v čínském stylistickém centru automobilky v Šanghaji a měl by kombinovat německé a čínské stylistické rysy, ovšem popravdě řečeno nejvíce nám koncept připomíná variaci na téma Audi Q7.

K silným stránkám vozu by měla patřit univerzálnost, prostorný interiér by měl být vhodný nejen pro aktivity ve volném čase, ale i pro reprezentativní účely. Přístup dovnitř zajišťují křídlové dveře a interiér kromě klasického prosklení prosvětluje i panoramatická střecha. Sedadla umožňují konferenční uspořádání (ta přední lze při stání otočit proti směru jízdy) a cestujícím je k dispozici vyspělý informační a zábavní systém zkombinovaný se satelitní navigací a zkombinovatelný s mobilním telefonem, osobním plánovačem a dalšími zařízeními.

Pohonná jednotka vozu nebyla blíže specifikována, s největší pravděpodobností však půjde o benzinový šestiválec.

Pojmenování Neeza pochází z čínského Ne-zha, což byla mystická postava z čínské historie disponující magickými zbraněmi a bojující se zlými duchy.

Michal Fokt
Diskuze (24)
Avatar - misoo
20. 11. 2006 22:06
OMG
uz mi tam chyba len cerveny potah volantu z pravej velbloudej srsti a nejake palene cinske CD na spetaku... >:D >:D >:D
Avatar - Ricardo
20. 11. 2006 18:55
Čí-ňa-ňi
Číňani na komunisti dou /// Vždyť oni je všechny zabijou /// Čímpak čímpak /// No rýží no rýží /// Pinochet hodně čet /// Ho-Či-Min trochu míň >:D
20. 11. 2006 16:00
QUAČIMOČIDO
No, tak to vidíš... nekoukej na to svejma šilhavejma bulvama, musíš si trochu zešikmit vnější koutky... zatáhni je směrem ke spánkům... no, tak vidíš... zíráš, co, čínani taky.
20. 11. 2006 15:28
Infarkt
Tak dnes už toho bylo trochu příliš ne? :-O To už člověk fakt neví, co si má o čínskym vkusu myslet 8-s Z tohohle na kilometr dýchá, že na podvozku je palcový nápis Made in China. Matchbox je prostě Matchbox !!!
Avatar - Pjenkava
20. 11. 2006 14:44
Re: Číňani maj holt rádi hnusy...
Je to pro Čínu, tak se nevzrušujme... Tam v životě neviděli ani Audi Q7, hlavní je, že tohle auto je kýč. V Číně jsou kýče oblíbené... :-) Ale nám to může bejt jedno, když se zde nebude prodávat.