Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pětimetrový Ford Flex: crossover pro typickou americkou rodinu

Nadim Eid
Diskuze (36)
Oblíbenost crossoverů je v Severní Americe stále větší a větší. Ve Ford Motor Company to moc dobře vědí, stačí se totiž začíst do prodejních výsledků, kde stojí, že tyto vozy loni dosáhly čtyřiceti procent celkových prodejů značky na domácím trhu.

Ford tímto směrem chce jít i nadále. Na autosalonu v New Yorku představil zcela nově koncipovaný automobil kategorie crossover. Nazval jej Ford Flex, a už jen pohled na něj naznačuje, jakým směrem se bude ubírat vývoj těchto vozů.

Design je velmi čistý a celistvý. Přední části dominuje masivní chromované horizontální žebrování známé již z modelů Edge a Taurus X. Zadní partie připomíná spíše minivan. Střecha bude nabízena ve více odstínech, které se můžou barevně lišit od zbytku karoserie. Vůz je dlouhý 5 141 mm, široký 2 039 mm a 1717 mm vysoký. Díky rozvoru 2 995 mm slibuje karoserie dostatek prostoru pro všech šest až sedm pasažérů.

Flex je poháněn šestiválcem o objemu 3,5 l (191 kW, 333 Nm), který bude alespoň ze začátku kombinovaný pouze s šestistupňovou automatickou převodovkou.

Základní verze má poháněna pouze přední kola. Zákazník si ovšem může připlatit za systém pohonu čtyř kol. Tento systém dovoluje přenést až sto procent točivého momentu na přední nebo na zadní nápravu.

Interiér má tři řady sedadel. Druhou a třetí řadu lze zapustit do podlahy, a tak vytvořit rovnou plochu pro přepravu nákladu. Najít zde můžete i lednici. Ta má své místo ve druhé řadě sedadel.

Zábavu obstará systém nazvaný Ford Sync. Spojuje navigační systém, MP3 přehrávač, satelitní rádio SIRIUS, bluetooth handsfree a DVD přehrávač. Každý cestující si může užívat slunečních paprsků přes dělené střešní okno Multi-Panel Vista Roof™.

Ford Flex se začne vyrábět na jaře 2008 v Oakville a v Ontariu a na trh se dostane jako model 2009 v létě příštího roku.

Nadim Eid
Diskuze (36)
5. 4. 2007 14:51
Re: Japonský vliv..
Ty taky :-)
5. 4. 2007 13:58
Re: Japonský vliv..
Ty také :-)
5. 4. 2007 13:25
Re: Japonský vliv..
Jo, také to má 4 kola. Máš geniální postřeh. Škoda, že neděláš do slonů, zjednodušila by se výuka 8-s :-)
5. 4. 2007 12:33
Re: FORD
:-) :yes:
5. 4. 2007 12:26
Re: FORD
Ten Ford tě pěkně "rozparádil"...rozpoutal lehké erotické osvěžení ;-) :yes: