Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot Flux Concept 1:1

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Pokud se chystáte do Frankfurtu na autosalon, nezapomeňte si také prohlédnout dílo letošního vítěze soutěže Peugeot Design Contest.

Rumunský student designu Mihai Panaitescu vyhrál letošní Peugeot Design Contest a na nadcházející frankfurtské motorshow budou návštěvníci moci jeho dílo obdivovat v plné kráse, čili měřítku 1:1.

V letošním, již čtvrtém ročníku, bylo vybráno dvacet finalistů, kteří si nejlépe poradili se zadáním P.L.E.A.S.E. innovate! Peugeot designéry vyzval, aby stvořili originální auto s atributy P.L.E.A.S.E.: Pleasurable, Lively, Efficient, Accesible, Simple a Ecological. Z nich pak vzešel vítězně dvacetiletý rumunský student turínské školy designu I.E.D. Tým Peugeotu pod vedením Delphine Gougetové následně Panaitescův koncept Flux tři měsíce vyráběl. Vítěz byl dále obdarován šekem na 6000 euro a protože se na letošním ročníku podílí i výrobce herní konzole Xbox, vítězný projekt se objeví i příštím vydání videohry PGR 4.

Nás může těšit, že mezi dvacet finalistů z celkových více než čtyř tisíc přihlášených se dostal i koncept Erectus od českého designéra Jana Hrbka.

Aleš Jungmann
Diskuze (1)
Avatar - Ruffi
2. 9. 2007 21:38
nadhera
8. obrazok pripomina ludsku tvar.NADHERA