Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pininfarina oblékne nový supersport pro Maserati

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Slavná italská karosárna letos slaví v Ženevě 75. výročí založení novým konceptem auta snů se značkou Maserati, sériovým Ferrari Superamerica a budoucími čínskými vozy, které se postarají o motorizaci nejlidnatější země světa.

Jarní přehlídka automobilů v Ženevě bude letos zase okořeněna několika premiérovými studiemi.

Pininfarina přiveze jednu z největších bomb - studii auta snů s trojzubcem ve znaku. Aby bylo očekávání fanoušků vystupňováno na maximální úroveň, zveřejnila karosárna zatím jen fotografii, kterou bychom mohli bez váhání doplnit titulkem "nové Maserati v noci". Po úpravě fotografie je přeci jen patrno více z tvarů nového vozu. Na bližší údaje a skutečné tvary vozu musíte ještě pár dní počkat. Na studii spolupracovala také firma Motorola, jako dodavatel palubní elektroniky.

Pininfarina tradičně vystaví úpěšné výsledky své práce. Letos se k nim přidalo Ferrari Superamerica, což je podle jeho výrobce nejrychejší otevřený automobil současné produkce s nejvyšší rychlostí 320 km/h. Uvidíme také definitivní podobu Mitsubishi Colt coupé-cabrio a Evropě velmi vzdálené, ale na globální úrovni významné novinky určené pro čínský automobilový trh, na jejichž vývoji se Pininfarina podílí.

Ondřej Láník
Diskuze (1)