Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pirelli představilo kalendář pro rok 2018. Budete jako Alenka v říši divů

Stanislav Kolman
Diskuze (21)
Kalendář italského výrobce pneumatik patří už desítky let k těm světově nejočekávanějším. Ani ten letošní se neobešel bez kontroverze.

Dílo společnosti Pirelli vzniklo poprvé v roce 1964 a kromě jednoho vynechaného roku a období ropné krize (1975-1983) jde o tradiční záležitost. Vůbec první kalendář italské společnosti vznikal pod taktovkou Roberta Freemana, dvorního fotografa skupiny Beatles.

Dnes už se představení nového kalendáře řadí mezi velice prestižní společenské akce. Na jeho stranách se objevují slavné osobnosti, které jsou však mnohdy situovány do netradičních rolí. Připomeňme třeba kalendář loňský, ve kterém se čtrnáct hereček představilo v „manifestu přirozené krásy“. Nenalíčené a počítačem neupravené.

Letošní kalendář převypravuje příběh Alenky v říši divů, avšak hodně netradičním a kontroverzním způsobem. Snímky vznikaly v režii módního fotografa Tima Walkera v Londýně už před půl rokem, hlavním tvářemi je 18 umělců ze světa módy, filmu, hudby i sociálního aktivismu. Pozoruhodné na novém kalendáři je, že se zde objevují pouze lidé černé pleti, poprvé od roku 1987.

„Tento příběh byl vyprávěn už tolikrát, proto jsem jej chtěl ztvárnit ve zcela novém a originálním podání,“ vysvětlil fotograf Walker. Když se jej novináři zeptali, proč jsou v kalendáři pouze černoši, uvedl, že bílá těla už pro něj zkrátka nejsou dostatečnou inspirací.

Jednou z tváří kalendáře je i herec Djimon Hounsou, jenž se ještě před startem filmové kariéry pokoušel o prosazení ve světě modelingu. „Pro mladého muže jsou negativní komentáře ohromným šrámem na sebevědomí. Rasová diskriminace je v módním průmyslu vůbec nejhorší,“ vysvětlil Hounsou, proč s focením ani chvíli neváhal.

Stanislav Kolman
Diskuze (21)
15. 11. 2017 08:58
Re: Svět se v pr*** obrací
Eh, mám se pouštět do vysvětlování kalendáře? No, to neumim. Je to prostě blbej kalendář, víme. Kterej se třeba mně líbí. Pokud je pro tebe jakejkoli kalendář "ikona ženskosti", obávám se, že na internetech řešení svého problému nenalezneš..:)
Avatar - Blue Sun
15. 11. 2017 08:11
Re: Svět se v pr*** obrací
Byla. A kdyz uz byla moc multi, nebyla schopna se sama ridit a rozpadla se. Nebo spis primo rozsypala. Nejsme od toho daleko, s nasi EU.
15. 11. 2017 01:40
Spise
Nechteli jste spis napsat Alenka v risi p.yju?
Avatar - Ronault.
14. 11. 2017 17:34
Re: Svět se v pr*** obrací
Ještě že tě tady mám můžeš mi to ty génie vysvětlit, pusť se do toho
Avatar - wakantanka
14. 11. 2017 15:37
Re: Pokročilá civilizace starého Říma...
No ale potom co Pirelli prevzali cinania to mohlo dopadnut aj inak, horsie. :-) Ale nie ani mne sa tento kalendar nepaci.