Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podívejte se na vývoj ceny Octavie v průběhu let. Bývalo skutečně lépe?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)

Dlouhodobě nejprodávanějším vozidlem v České republice je tuzemská Škoda Octavia. Podívejte se, jak se v průběhu let vyvíjela její základní cena.

Českým bestselerem je dlouhodobě Škoda Octavia, jejíž ceny jsou veřejností bedlivě sledovány a kritizovány. Vzhledem k současné době, kdy prakticky vše, včetně automobilů, zdražuje skokovým způsobem, jsme se v rámci akce Inflační brzda rozhodli podívat na to, jak se v průběhu let měnila cena oblíbeného českého vozu.

Pro kontext jsme nahlédli také do dat Českého statistického úřadu a Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky, konkrétně na vývoj průměrné mzdy zaměstnanců v České republice. Brali jsme v potaz informace od zahájení prodeje první generace Škody Octavia v roce 1996 do současnosti, respektive do roku 2021 v případě příjmů. Záměrně v přehledu cen Octavie vynecháváme různé speciální a zvýhodněné edice, a to včetně provedení Tour.

Video se připravuje ...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)

Doporučujeme

25. 11. 2022 23:59
V pripade oktavky
Uz lepe bylo, motor 1.4 bol lepsi ako 1.5 a interier bol pouzitelnejsi, ergonomickejsi a infotaiment tolko nemrzol a nelagoval. Takze teraz zakaznik plati vela a vela veci v interiery zamrzi
Avatar - JirkaVejrazka
25. 11. 2022 17:12
Parada!
Takhle nejak si predstavuju clanek ktery si zaslouzi nalepku Premium.