Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policejní honička s motorkářem: Měl zákaz řízení, ale zaspal a potřeboval k soudu

Filip Melich
Diskuze (15)

Čeští policisté se tento týden naháněli s opakovaně trestaným motorkářem. Prý zaspal a potřeboval se včas dostat ke svému soudu, tak usedl za řidítka.

Policie České republiky na svém facebookovém profilu zveřejnila video ze stíhání recidivního motorkáře. Do pronásledování se přidalo několik jednotek, a to včetně policistů na motorkách. Přitom se jednalo o osobu, která má zákaz řízení a od soudu si čerstvě odvážela trest odnětí svobody na 20 měsíců.

V úterý 26. července odpoledne si policisté na ulici Strakonická všimli motorky, která byla ve špatném technickém stavu. Když ji chtěli zkontrolovat, motorkář odmítl zastavit a začal ujíždět, proto jej policisté začali pronásledovat. Do stíhání se zapojili i jejich kolegové na služebních motorkách, kteří poblíž dohlíželi na dopravu.

Video se připravuje ...

Jak je nedílnou součástí policejních honiček, motorkář nerespektoval dopravní předpisy a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Svou jízdou pochopitelně zároveň ohrožoval nejen své zdraví, ale také zdraví osoby, která v tu chvíli jela na motorce s ním. Motorkář způsobil jednu dopravní nehodu a celá honička skončila lehkou srážkou se služebním vozem dopravních policistů, kteří se do pronásledování také zapojili a nadjeli mu.

Motorkář odmítl provedení testu na drogy. Při kontrole jeho totožnosti policisté zjistili, že se jedná o sedmnáctkrát soudně trestanou osobu, která má uloženy tři zákazy řízení až do roku 2024. Honička s policisty navíc proběhla ve chvíli, kdy recidivista jel od soudu, který mu právě uložil dvacet měsíců odnětí svobody nepodmíněně.

Když se policisté šestatřicetiletého muže ptali, proč i přes zákaz řízení usedl na motorku, bylo jim řečeno, že zaspal a potřeboval se k soudu dostavit včas. Nyní mu hrozí soud za další maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle příspěvku policie je pro to trestní sazba v délce až dvou let.

Filip Melich
Diskuze (15)

Doporučujeme

31. 7. 2022 10:46
Re: Měli ho sundat narvrdo
Ano je, ale to je zodpovědnost dobytka.
Avatar - pradeda777
31. 7. 2022 10:27
Hmmm.........
...já si myslím, že toho motorkáře zaplatili policajti, aby měli nějakou zábavu. Ach ty hollywoodské filmy....co to s policajty udělá..... :-!
Avatar - Mikesus
31. 7. 2022 08:34
Re: kazdej naruzivej motorkar policajtum aspon jednou ujizde
:-[] :-[] :-[]
Avatar - Mikesus
31. 7. 2022 08:33
Re: Měli ho sundat narvrdo
To je dost blbý, kdyz tam nesedí sám. Jinak souhlas.
31. 7. 2022 08:30
Re: 36 roků a 17 krát soudně trestaný?
Problém je, že soudci prakticky nemají žádnou zodpovědnost a žádné praktické zkušenosti k tomu hrozivá míra korupce a pak to vypadá jak to vypadá.