Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policejní Škoda Karoq se hlásí do služby. Sloužit bude v Británii

Stanislav Kolman
Diskuze (23)
Obliba Škodovky u britských policejních sborů není ničím novým. Nejčerstvějším přírůstkem do flotily je mladoboleslavské SUV Karoq.

V poslední době se k nám dostalo několik zajímavých úprav Škodovek včetně neprůstřelného Superbu. Policejní Karoq se ale nikterak nemaskuje, dostal tradiční policejní barvy a LED panel na střeše, který doprovází ještě svislé modré proužky v masce chladiče a na zadních dveřích. Nechybí pochopitelně ani policejní siréna.

Policisté navíc mohou částečně (případně zcela) vyjmout zadní sedačky, čímž vytvoří prostor pro větší náklad. Kapacitu zavazadelníku lze ze standardní hodnoty 521 litru navýšit na velkorysých 1810 l. A zástupci automobilky říkají, že místo navíc lze ještě uzpůsobit nejrůznějším požadavkům.

„V průběhu let úzce spolupracujeme se záchrannými složkami, abychom poskytovali vozidla, která jsou praktická a vyhovují přesným požadavkům zadavatele,“ uvedl Henry Williams, který je v Británii zodpovědný za fleetový byznys automobilky. „Naše auta jsou neustále využívána záchrannými složkami. Hlavním požadavkem je spolehlivost, kterou Škodovka pokaždé dodává. Karoq do toho skvěle zapadá svým řízením, prostorem a praktičností.“

Policejní Karoq dostal i vybrané bezpečnostní asistenty, posádka se může spolehnout na nouzové brzdění a sledování chodců, hlídání mrtvého úhlu či adaptivní tempomat.

Policejní sbory mohou Karoq objednávat se zážehovým TSI i naftovým TDI. V obou případech jsou k dispozici dva výkony: 85 a 110 kW. Všechny čtyři jednotky lze párovat se sedmistupňovou dvouspojkou, nejvýkonnější diesel může dostat i pohon všech kol. Nový Karoq v policejním hávu by se měl na britských cestách objevit co nevidět.

Stanislav Kolman
Diskuze (23)
5. 7. 2018 11:36
Re: Karoq a Kodiaq
Myslíš to Citigo, které vede prodeje v ČR v “mini” třídě? Cca 250ks měsíčně? A v EU prodá měsíčně 3000 ks? >:D
Avatar - karoque
5. 7. 2018 09:41
Re: Co ten výkon?
neboj je to v klidu ;-)
Avatar - karoque
5. 7. 2018 09:38
Re: Karoq a Kodiaq
Podle mého názoru nejlepší volba. Já už mám taky a zatím spokojenost :-) :-) :-)
4. 7. 2018 22:29
Re: Kodiaq
frajer oněměl >:-[] :yes: :yes: :yes:
4. 7. 2018 16:16
Re: Karoq a Kodiaq
Musis odecist hardcore Skoda fans. Ti stali fronty pred Skodovkou pri uvedeni Citiga (dnes uz se temer neprodava, jenom se pribaluje zdarma k Superbu L&K), potom kupovali Rabidy jeste pred tim, nez novinari upozornili na nedostatky a po roce prisel update- tlumice atp. I kdyz Spolehlive motory dostal az nekdy nedavno. No a potom tu mame socialni SUV, ktere vypadaji jako z katalogu Herz nebo Europcaru. Nebo jako nealko pivo. Strizliva prepravovadla pro setrilky, co 10 let setri na konzervach v Kauflandu a v 70 letech se naposled rozjedou do salonu koupit neco na duchod. Nejakou jistotu, 2.0TDI s DSGckem. To az bude vnuk prodavat, tak budou stat vic, nez nove elekromobily.