Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Automobil Holding SE vykázal ztrátu kvůli odkladu fúze s VW

redakce AUTO.CZ
Diskuze (22)
Holding nevyloučil, že vykáže ztrátu i v celém letošním roce.

Německá holdingová společnost Porsche Automobil Holding SE za letošní první tři čtvrtletí prodělala 462 milionů eur (11,5 miliardy Kč) kvůli nákladům souvisejícím s odkladem fúze s automobilkou Volkswagen. Oznámila to firma. Neposkytla však srovnatelné údaje za stejné loňské období. Nevyloučila, že vykáže ztrátu i v celém letošním roce.

Porsche SE kontroluje většinový podíl v německém výrobci sportovních vozů Porsche AG. Firma se měla v letošním roce spojit s Volkswagenem. Ten však v září ohlásil odložení fúze kvůli nevyřešeným právním otázkám a vyšetřování bývalých nejvyšších manažerů Porsche.

Volkswagen, jehož součástí je rovněž česká Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Celou chronologii plánované fúze jsme popsali v článku VW vs. Porsche: Vojna a mier v podaní rodín Piëch a Porsche. Najdete zde popis situace, profily hlavních aktérů, průběh, pozadí i výsledek ambiciózního plánu manegementu Porsche.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (22)
Avatar - Hammunasakra
9. 11. 2011 03:33
Re: parchanti
Ale MAJITEL přece z "účetní ztráty" NEmá žádný problém! To je většinou (často) dokonce JEHO "rozhodnutí"!!!
PS: Nechce se mi teď hledat hospodářské výsledky velkých (známých) firem, ale v ÚČETNÍM mínusu byly a jsou a budou i mnohé VELMI známé firmy z mnoha oborů (v česku třeba byl roky v mínusu Ahold - tj. majitel supermarketů Hypernova)
Proč to momentálně tak je u Porsche opravdu NEvím, ale že to je "z rohodnutí majitelů" je JASNÉ - tady je totiž ten "zakopaný pes" celého převzetí/nepřevzetí se vw-porsche navzájem. To jak to nečekaně Porsche "vzdalo" a náhle a nečekaně ustoupilo vw bylo "divné", to co se děje od té doby je snad "ještě divnější".
PPS: Vozy Porsche se rozhodně velmi dobře prodávají a výdělky automobilky jsou "vynikající" a to samé se myslím dá říci o akciích vw.
Pokud firma TAKhle vydělává a navíc NEmusí platit daň ze zisku - začíná to být skoro ekonomiké perpetuum mobile :-)
Avatar - Ham.
9. 11. 2011 02:08
Re: parchanti
žádná firma nemůže dlouhodobě prodělávat, protože žádný vlastník nebude ochoten nést dlouhodobě její ztráty. Firmy jsou od toho aby vydělávaly svým vlastníkům.Ukaž mi firmu (vyjma státem vlastněných podniků) která dlouhodobě prodělává a stále existuje. Rok, fajn, dva roky no co budeme dělat, tři roky poplach nevyššího stupně, 4-5 let a nic se nemění, zlikvidovat, prodat, sfůzovat, neživotaschopné.
Avatar - Hammunasakra
9. 11. 2011 01:43
Re: parchanti
Vy se té své "představwy" prostě NEvzdáte, že? :-)
Prostě investovat (byť částečně na půjčky) do něčeho "výdělečného" (a je to opravdu FUK jestli jsou to akcie - tedy když rostou ;-) ; ty investiční diamanty nebo prostě cokoli) je NAPROSTO "normální", běžné a hlavně ČASTÉ.
V čem vlastně VY vidíte ten "problém" o kterém stále mluvíte? Kdyby to byl OPRAVDU "problém" (že firma - klidně i mnoho let po sobě - vykazuje mínus totiž problém NENí!!! To by dle vás musela zkrachovat možná i "větší" polovina všech firem na planetě :-)
Automobilka Porsche vydělává roky nazpět, dnes a jistě to tak bude i mnoho dalších let VELMi dobře (spíš "vynikajícně"). Akcie vw patří mezi naprosto BEZproblémové a zrovna tak "výnosné" (a kdyby to jinak nešlo, PRODAT je - a to si jistě sám uvědomujete - nejen že NEbude problém, ale šly by zřejmě dokonce "na dračku") - tak KDE VY vidíte "ten problém" o kterém stále mluvíte???
Avatar - Ham.
9. 11. 2011 01:08
Re: parchanti
Vysmátý by byl, kdyby akcie VW kupoval za své, ze svého zisku a nenasekal si nákupem mega dluhy, výnosy z dividend, byť má VW velmi dobré výsledky, podpořené dobrým provozním ziskem vlastního Porsche evidentně nestačí na kladné hospodaření Porsche.
Avatar - Hammunasakra
9. 11. 2011 00:03
Re: parchanti
Aha 8-s Takže TAKHLE to "funguje" s dividendami? :-|
PS: To musí být VĚTŠINOVÝ akcionář jedné z největších automobilek světa, koncernu VW asi "totálně vysmátý", že? :-)