Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne S Transsyberia už pilně trénuje

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (28)
Transsyberia Rallye startuje v Moskvě 2.srpna a skončí 17.srpna v mongolském Ulánbátaru, ale automobilka Porsche nechce nic ponechat náhodě a tak dva a půl měsíce před startem uspořádal třídenní trénink pro všech 26 Cayennů S Transsyberia.

Na start náročné soutěže nastoupí s Cayenny špičkoví jezdci. Porsche naverbovalo u nás asi nepříliš populárního Armina Schwarze, kterého tisková zpráva automobilky označuje jako druhého nejlepšího rallye jezdce Německa po Walteru Röhrlovi. Za volant Cayennu usedne také René Metge, trojnásobný vítěz rallye Paříž-Dakar z Francie, dále Marc Coma, dvounásobný mistr světa v Cross Country Rallye na motocyklech pocházející ze Španělska a také Rod Millen, legendární soutěžák z Nového Zélandu.

Během třídenní tréninkové akce se jezdci seznamovali s Cayenny S Transsyberia a jejich schopnostmi v obtížném terénu na zkušebním polygonu automobilky Porsche v Lipsku. Měli možnost otestovat si stálý pohon všech čtyř kol PTM (Porsche Traction Management), uzávěrky diferenciálů a také systém PDCC (Porsche Dynamic Chassis kontrol), který umožňuje maximální křížení náprav a optimalizuje trakci.

„Nikdy bych si nemyslel, že tak velký automobil může být tak hbitý,“ říkal po svém první svezení Armin Schwarz a dodal, „že s terénními pneumatikami a pohonem všech kol se může dostat prakticky kamkoliv. A také motor má ohromný točivý moment.“

Vedle jízdy v terénu jezdci na tréninku v Lipsku absolvovali také slalom, jízdu s vyhýbáním se překážkám, navigační a opravářské cvičení. Automobilka Porsche chce zopakovat loňské vítězství, o které se zasloužily dva soukromé Cayenny a chce mít svůj početný tým co nejlépe připraven.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (28)
27. 5. 2007 21:31
Re: .
tak preco ho skodovka nevyhodila ?????
Avatar - Charger
26. 5. 2007 15:40
Re: fuj
přesně
26. 5. 2007 13:26
.
preco nie je u vas oblubeny armin schwarz ?